autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Toyota este în fruntea clasamentului Best Global Green Brand 2013

toyota_prius_green_brandToyota confirmă pentru al treilea an consecutiv poziţia de lider constant în cadrul raportului anual Interbrand „Best Global Green Brands” 2013. Metodologia cheie a raportului determină decalajul dintre performanţele de mediu ale unei companii şi practicile de mediu actuale.

Peste 10.000 consumatori din întreaga lume au recunoscut Toyota nu numai pentru angajamentul pe care şi l-a asumat în vederea obţinerii poziţiei de lider în materie de responsabilitate faţă de mediul înconjurător, ci şi pentru investiţia în produse cu adevărat inovatoare, cum ar fi pionierul Toyota Prius, şi în diversele sale programe ce au ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumului de apă şi energie în cadrul întregului proces operaţional.

În prezent, vânzările de autoturisme hibride Toyota şi Lexus la nivel mondial sunt de 5,22 milioane de maşini, rezultând astfel o reducere estimată a emisiilor de CO2 cu aproximativ 35 milioane de tone.

La nivel mondial, Toyota se află într-un ciclu de lansare a produselor pe o durată de trei ani, care, până la finalul anului 2015, va introduce 21 de modele hibride noi şi modernizate. Oferta pentru clienţii europeni include 12 modele hibride Toyota şi Lexus (1). Actualmente, autoturismele hibride reprezintă 18% din vânzările totale pentru Toyota Motor Europe.

În 2015, Toyota intenţionează să comercializeze autoturismul hibrid cu tehnologia celulei de combustibil pe bază de hidrogen. Angajamentul companiei pentru operaţii sustenabile şi pentru obţinerea poziţiei de lider în materie de responsabilitate faţă de mediul înconjurător îşi lasă amprenta pe întregul ciclu de viaţă al produselor.

Toyota Motor Manufacturing United Kingdom (TMUK) este prima unitate de producţie a companiei din străinătate şi prima uzină de autoturisme din Marea Britanie care a primit certificarea IS0 14001 pentru sistemele sale de management de mediu. În 2011, cel mai mare parc de panouri solare din Marea Britanie racordat la o unitate industrială a fost realizat la TMUK şi are în componenţă 16.800 panouri solare. La capacitate maximă, parcul solar poate furniza suficientă energie pentru construirea a aproximativ 7.000 maşini pe an.

Anul trecut, s-a redus emisia de CO2 cu peste 3.700 tone, deoarece reţeaua de dealeri Toyota din Marea Britanie şi-a micşorat amprenta de carbon cu 15%.

De asemenea, Toyota răspunde provocărilor viitorului referitoare la mobilitate, oferind un program experimental pentru autoturisme electrice în oraşul Grenoble din Franţa. Proiectul de utilizare în comun a maşinilor în regim self-service va include circa 70 autoturisme electrice urbane ultracompacte de la Toyota, inclusiv modelul TOYOTA i-ROAD; acest proiect vine să completeze sistemele de transport public existente, urmărind reducerea emisiilor totale generate de navete.

Utilizatorii vor putea folosi un sistem unic de management centralizat pentru utilizarea în comun a autoturismelor, dezvoltat de Toyota Motor Corporation, pentru planificarea deplasărilor, verificarea disponibilităţii autoturismelor şi rezervarea acestora prin smartphone.

În România, numărul total al unităţilor hibrid Toyota şi Lexus vândute este de 638, din care Toyota Prius 179 de unităţi Yaris Hybrid 64 de unităţi, Auris Hybrid 71 de unităţi, iar gama de modele Lexus cu sistem hibrid de propulsie 324 unităţi. Toyota Auris Touring Sport Hybrid se va alătura familiei hibridelor comercializate in Romania, incepand cu luna iulie a acestui an. Toyota România îşi propune ca până în anul 2015, un procent de 15% din totalul unităţilor vândute să fie modele hibrid.

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment