autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Thrillerul „The Wanderers”, la Festivalul de Film Dracula

Sambata, 21 octombrie 2017, in cadrul Festivalului de Film Dracula, derulat la Brasov, a avut loc vizionarea filmului „The Wanderers”, productie romaneasca in regia lui Dragoş Buliga, dupa un scenariu original semnat de Octav Gheorghe. La proiectie a participat si actorul american Armand Assante, interpretul rolului principal. In distributie se regasesc si Lior Ashkenazi, Raluca Aprodu, Răzvan Vasilescu, Claudiu Bleonţ, Alexandra Apetrei, Pali Vecsei, Oana Marcu, George Remeş, Bogdan Nechifor, Branko Duric (cunoscut actor şi muzician bosniac), precum şi actorii coreeni Bae Junghwa şi Sun Hojae.

Thrillerul „The Wanderers” este povestea unui american, Louis Moudon (Armand Assante), un faimos vânător de fantome şi vampiri din lume, care calatoreste, impreuna cu un jurnalist, Robert (Lior Ashkenazi), într-un sat din Transilvania, in incercarea de a afla mai multe detalii despre o crima sangeroasa petrecută în castelul Zalesky. Acolo, vânătorul de vampiri infrunta una dintre cele mai mari provocări, dar ajunge sa se confrunte cu demoni din trecutul sau. Preotul satului, Nechifor, incearca sa protejeze locuitorii de forţele răului care-i bântuie de mulţi ani, in vreme ce cuplul de coreeni, producatori ai unui reality show, sunt mereu în cautarea unui subiect senzational.

Conform declaratiilor de pe scena ale regizorului, au fost taiate la montaj peste 60 de minute de filmari, poate unele dintre cele mai amuzante. Acest thriller are multe scene reusite, dar uneori pare realizat din mai multe fragmente care nu se potrivesc. Altfel spus, regizorul pare ca a incercat sa introduca prea multe tipuri de subiecte specifice filmelor thriller (exorcizari, fantome, strigoi etc.), iar astfel subiectul devine greu de urmarit. Probabil ca filmul avea mai mari sanse comerciale daca era editat intr-un stil thriller-parodie, iar personajul „Igor”, interpretat de Branko Duric, avea un rol mult mai vizibil.

Majoritatea scenelor au fost filmate in Romania, iar in productie s-au implicat profesionisti precum: Şerban Ionescu, make-up Effects Designer Erik Gosselin („X-Men: Apocalypse” 2016, „Crimson Peak” 2015), special make-up Edwina Voda, efectele speciale vizuale – Felician Lepadatu (Zero Theorem).  Scenografia a fost realizata de Sorin Boncea, iar costumele de către Luminiţa Lungu.

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment