autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Raluca Tanase, din formatia Bambi, are un atelier de creatie vestimentara

Raluca Tanase – membra a formatiei Bambi, alaturi de sora ei, Denisa – este de mult o prezenta binecunoscuta in show-biz-ul romanesc. Ceea ce putini stiu insa despre Raluca este faptul ca are un atelier de creatie vestimentara. Cum a inceput aceasta activitate si ce tinute realizeaza afla din interviul de mai jos, acordat in exclusivitate pentru cititorii TheMall.ro:

Ce te atrage cel mai mult la meseria de fashion designer?
Apreciez foarte mult oamenii care au curajul sa-si exprime sentimentele prin arta. Eu am ales muzica si actoria, doua din marile mele iubiri… Aceste meserii au in comun un lucru extrem de important: hainele – un rol foarte important, fara de care regizorii sau cantaretii nu-si pot finaliza proiectele mult dorite. Cum vad meseria de designer? Un joc, un joc serios, o lume plina de culori si accesorii in care nu trebuie decat sa-ti dai frau liber imaginatiei. Restul vine de la sine 🙂

Care a fost primul articol vestimentar creat de tine?
In cei 17 ani de cariera muzicala am colaborat cu diversi creatori de moda, stilisti, si de la fiecare am invatat cate ceva bun. Pana la un moment dat, cand mi-am dorit sa-mi evidentiez stilul vestimentar. Asa ca am inceput sa-mi achizitionez materiale din locurile pe care le vizitam in vacante pentru ca apoi sa merg la atelierele designerilor pentru a le folosi in stilul propriu. Nu stiu exact cati ani sunt de la prima creatie; stiu doar ca modelul era unul simplu, elegant, o rochie conica din catifea, rochii pe care le realizez si astazi in atelierul propriu.

In cat timp finalizezi un nou model de rochie si prin ce etape trece, de la schita initiala pana la produsul final?
Finalizarea unei rochii dureaza intre 1 zi si 3 zile, depinde de model si de material. Folosesc foarte multe accesorii care se cos de mana – de exemplu, aplicarea perlelor, care necesita timp si rabdare.

Cu ce modele sau fotografi preferi sa lucrezi pentru a-ti prezenta creatiile?
La aceasta intrebare nu-ti pot raspunde pentru ca eu nu imi prezint creatiile pe scenele festivalurilor de moda, din simplul motiv ca nu ma consider un designer. Sunt o cantareata si actrita cu studii in domeniu, care a dorit sa-si arate ei, in primul rand, ca poate crea si purta tinute fine si de bun gust.

Ce te inspira, in general, cand lucrezi la o noua colectie / creatie?
Ma inspira feminitatea, creatiile anilor ’60, pe care le ador, natura si Coco Chanel, o femeie extem de hotarata, care este un model de viata pentru mine.

Care este trasatura comuna a creatiilor tale?
Trasaturile comune sunt feminitatea, eleganta, rafinamentul.

Iti place sa lucrezi cu anumite culori sau materiale?
Imi place sa ma joc cu accesoriile. De multe ori, folosesc doar accesorii (pene, benzi cu margele etc.) pentru a crea o rochie „altfel”.

De unde pot afla cititoarele TheMall.ro mai multe informatii despre creatiile tale si cum le pot comanda?
Cititoarele TheMall pot vedea, deocamdata, primele mele creatii pe Facebook, pe pagina Raluca Tanase Atelier Creatie, sau imi pot scrie pe email, la adresa ralucastyle@yahoo.com. In curand, toate aceste „Vise devenite realitate”, asa cum le numesc eu, pot fi gasite si pe site-ul oficial www.bambimusic.ro. Va pup!

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment