autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Premierele lunii mai la HBO

logo-hbo

ALIEN RAIDERS
VÂNĂTORII DE EXTRATEREŞTRI
Regia: Ben Rock
Cu: Carlos Bernard, Mathew St. Patrick, Courtney Ford, Rockmond Dunbar, Jeffrey Licon
Horror, SUA 2008
13,23

La supermaketul Hastings, un magazinaş idilic de familie dintr-un orăşel din Arizona e, din nou, final de tură. Însă monotonia de fiecare seară cu strânsul coşurilor şi număratul de bani e dată peste cap la ora 23: 07, chiar înainte de închidere, când un grup de militanţi mascaţi şi înarmaţi până-n dinţi invadează magazinul, ucigând imediat câţiva dintre angajaţi şi reţinându-i pe restul ca ostatici. Deşi agresorii par la început hoţi şi terorişti, ei se relevează a fi un grup de oameni de ştiinţă ticăloşi care, chipurile, au descoperit o infestare de origine extraterestră exact la acel magazin şi exact în acea noapte. Ei sunt hotărâţi să determine care dintre supravieţuitori sunt extratereştri, ca să pună capăt cu orice preţ invaziei.

ANGELS & DEMONS
ÎNGERI ŞI DEMONI
Regia: Ron Howard
Cu: Tom Hanks, Ayelet Zurer, Ewan Mcgregor, Stellan Skarsgard, David Pasquesi
Thriller, SUA 2009
30

Romanele lui Dan Brown sunt pline de informaţii istorice facinante pe care autorul ştie să le transforme, ingenios, în intrigi care sunt atât de încurcate şi de complexe, încât există o nevoie constantă de a informa cititorul cu expoziţiuni elaborate. Acest lucru lasă, de obicei, lasă mai puţin loc pentru dezvoltare de personaje. Aceste calităţi didactice există şi cel de-al doilea roman al lui Brown, adus din nou pe ecrane de tandemul Ron Howard şi Tom Hanks, însă există şi suficient de multă acţiune intensă care să capteze atât ochii cât şi minţile publicului. Detaliile intrigii sunt mai diabolice decât orice a născocit Hollywoodul vreodată: după moartea Papei, o organizaţie sinistră ascunde o bombă cu antimaterie undeva în Vatican, ameninţând să anihileze conclava cardinalilor care se întâlnesc ca să aleagă un succesor papal. Dar până când bomba e pregătită să detoneze, inamicul începe să tortureze şi să ucidă câţiva dintre cardinali; nu există niciun model în execuţiile groteşti ce implică sculpturi simbolice ascunse şi indicii arhitecturale secrete. Din păcate pentru biserică, omul cel mai capabil de a descifra codul e profesorul de simbolistică american  Robert Langdon (Hanks), care se întâmplă să fie un ateist convins. Scenariul e plin de detaliii uluitoare despre conflictul vechi  de secole dintre biserică şi Illuminati (printre ai căror membri se numărau şi Galileo, Michelangelo şi Bernini) pe care Hanks îl dezvăluie în timp ce goneşte fără suflare printre diversele simboluri ale Romei, mereu cu un pas în urma asasinului sinistru. Totul culmineaza într-un climax exploziv. Cast-ul e completat de o serie de extraordinari actori europeni printre care Ewan McGregor, Stellan Skarsgaard, Mueller-Stahl şi superba Ayelet Zurer.

BEDTIME STORIES (AKA. CLICK)

POVEŞTI DE ADORMIT COPIII
Regia: Adam Shankman
16,19,29
Cu: Adam Sandler, Keri Russell, Guy Pearce, Russell Brand, Richard Griffiths
SUA

Mereu amuzantul Adam Sandler e starul lui Click, o producţie Walt Disney Pictures, o comedie de familie magică, plină ochi de aventură şi de suflet Atunci când
Skeeter Bronson (Sandler) are grijă de copii surorii sale (Courteney Cox), imaginaţia lui sa se descătuşează şi el ajunge să inventeze poveşti de adormit copiii extrem de elaborate – distribuindu-se tot timpul pe el însuşi în rolul eroului. Încântaţi, copii îşi adaugă propriile idei în aceste poveşti cu “a fost odată ca niciodată”, eroism şi cavalerie. Apoi, se întâmplă minunea. Aceste fantezii nocturne devii realităţile de zi cu zi ale lui Skeeter şi el se trezeşte implicat într-o aventură reală, în căutarea propriului său happy end. Plină cu personaje colorate, umor şi o doză ameţitoare de trăsneală, această comedie emoţionată va încânta întreaga familie, din nou şi din nou.

CHARLIE WILSON’S WAR
RAZBOIUL LUI CHARLIE WILSON
Regia: Mike Nichols
Cu: Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Ned Beatty
Dramă, SUA 2007
2,5,22

Tom Hanks, Julia Roberts şi Philip Seymour Hoffman, trei actori extraordinari, premiaţi cu Oscar, sunt starurile acestei uluitoare poveşti adevărate. Un congressman texan beţivan şi afemiat reuşeşte, cu ajutorul unui agent CIA mai puţin ortodox, să atragă de unul singur finanţare pentru guerillele afgane din anii 80, ca să le ajute să riposteze împotriva invaziei sovietice. Dramă satirică şi, totuşi, emoţionantă, cu un pedigree fără precedent, Charlie Wilson’s War are personaje secundare extrem de colorate (printre ele si minunata Amy Adams), un scenariu brici scris de Aaron Sorkin, câştigătorul unui premiu Emmy şi regia complexă, inteligentă, a legendarului cineast Mike Nichols. O examinare tulburător de vizionară a implicării vestului în conflictul din Orientul Mijlociu, dar şi portretul captivant al unui veritabil renegat politic, un individ care se conturează ca unul dintre cele mai originale şi mai
larger-than-life personaje suprinse vreodată pe peliculă.

CJ7
Regia: Stephen Chow
Cu: Stephen Chow, Jiao Xu, Kitty Zhang, Sheung Ching Lee, Min Hun Fung
Hong Kong
25,30,31

Exepertul în arte marţiale şi geniul comic Stephen Cow regizează şi interpretează rolul principal în această comedie adorabilă ce conţine aceleaşi elemente care l-au consacrat: scene de lupte exaltate, trecute prin filtrul efectelor speciale. Vieţiile unui tată, muncitor sărac, şi a fiului său sunt întoarse pe dos atunci când un fascinant şi bizar nou animal de companie le intră în casă..

DR. DOLITTLE: TAIL TO THE CHIEF
DR. DOLITTLE 4
Regia: Craig Shapiro
Cu: Kyla Pratt, Peter Coyote, Niall Matter, Christine Chatelain, Malcolm Stewart
SUA
20,23,24

Maya Dolittle nu a crezut niciodată că “darul” ei ar putea deveni o problemă de securitate naţională!
Kyla Pratt se reîntoarce în rolul lui Maya Dolittle, fata care vorbeşte cu animalele şi care descoperă cu tristeţe că, deşi are un talent cu totul special, nu îi este foarte uşor să intre la Facultatea de Medicină Veterinară.  Tocmai când se simte ca o mare perdantă, preşedintele SUA (Peter Coyote) o roagă să-şi folosească înzestrările speciale pe nescultătorul câine prezidenţial  şi să-l ajute să evite o criza naţională majoră. Cu ajutorul acestei foarte importante misiune şi cu sprijinul căţeluşei sale loiale, Lucky, Maya şanse se impresioneze, în cele din urmă, comitetul şcolii veterinare. Dr. Dolittle 4 e o comedie superbă, plină de animale adorabile, un amuzament perfect pentru întreaga familie.

FIREPROOF
FURTUNA DE FOC
Regia: Alex Kendrick
Cu: Kirk Cameron, Erin Bethea, Ken Bevel, Harris Malcom, Phyllis Malcom
Dramă, SUA 2008
10,16,31

Locotenentul Caleb Holt se confruntă cu vechea lege nescrisă a pompierilor: să nu-ţi abandonezi niciodată partenerul! Când se află în interiorul clădirilor în flăcări se lasă întotdeauna ghidat de extraordinarul său instinct. Cu căsnicia sa, însă, e altă poveste.  După un deceniu de căsătorie, Caleb şi  Catherine Holt s-au îndepărtat atât de mult unul de altul, că sunt gata să se despartă. Şi în timp ce se pregătesc de divorţ, tatăl lui Caleb îl roagă pe fiul său să încerce un experiment pe care-l numeşte “Provocarea dragostei”. Deşi speră că această nouă provocare nu are nimic de-a face cu noua convingere religioasă a părinţilor, Caleb o acceptă. Va putea el să-şi iubească soţia, în timp ce evită dragostea pe care i-o arată Dumnezeu? Va fi el în stare el să-şi demonstreze din nou dragostea pentru o persoană care-i refuză sentimentele? Sau, pur şi simplu, e vorba despre de altă căsnicie care se duce de râpă?

GAMER
GAMER – JOCUL SUPRAVIEŢUIRII
Regia: Mark Neveldine, Brian Taylor
Cu: Gerard Butler, Amber Valletta, Michael C. Hall, Kyra Sedgwick, Logan Lerman
Acţiune, SUA 2009
21

Gamer e un action thriller cu un concept îndrăzneţ, amplasat în viittorul apropiat, atunci când jocurile video şi entertainment-ul evoluează într-un hibrid terifiant. Oamenii controlează alţi oameni în jocuri globale, cu jucători multipli. Tehnologia de control a minţii a devenit omniprezentă şi, în centrul acestor video game-uri controversate se află creatorul lor, miliardarul antisocial Ken Castle (Michael C. Hall). Ultima sa născocire, jocul „Slayers”, permite a milioane de oameni să dea frâu online celor mai sălbatice fantasme, în faţa unei audienţe uriaşe, folosind prizonieri reali ca avaturi. Aceştia se luptă până la moarte pentru distracţia hoardelor, ca pe vremea Arenelor Romane.
Kable e superstarul şi eroul cult al ultraviolentului „Slayers.” El e controlat de Simon, un tânăr jucător cu un statut de rock star care continuă să-l ghideze la victorie, în fiecare săptămână, în ciuda tuturor previziunilor. Răpit de lângă familia sa, încarcerat şi forţat să lupte împotriva voinţei sale, acest gladiator modern trebuie să supravieţuiască suficient de mult ca poată să evadeze din joc, să-şi salveze familia, să-şi recâştige identitatea şi să salveze omenirea din ghearele tehnologiei vicioase.

GREY GARDENS
Regia: Michael Sucsy
Cu: Drew Barrymore, Jessica Lange, Jeanne Tripplehorn, Daniel Baldwin, Ken Howard
Dramă, SUA 2009
8,12,13,23,24

Drew Barrymore şi Jessica Lange ţin capul de afiş al aceastei drame inspirată de fapte reale şi centrată pe două rude excentrice ale legendarei Jackie Kennedy-Onassis. Cele două personaje pitoreşti le-au servit ca subiecte şi regizorilor David şi Albert Mayales pentru un documentar din 1975, cu acelaşi titlu. Regizat, produs şi co-scris de Michael Sucsy, Grey Gardens spune povestea lui  “Big Edie” (Lange) şi a lui “Little Edie” (Barrymore), mătuşa şi, respectiv, verişoara fostei prime doamne a Americii. Foste femei de societate, ele duceau în anii 70 o viaţă retrasă. Însă au devenit o senzaţie de presă, după ce departamentul de sănătate le-a ameninţat că le pune sub secestru vila cu 28 de camere infestată cu purici şi ratoni, aflată în cartierul East Hampton din New York. Această acţiune a determinat-o pe Kennedy şi pe soţul ei, miliardarul Onassis, să intervină ca să-şi salveze numele. Jane Tripplehorn o interpretează pe fosta prima doamnă într-un film care îi mai are în distribuţie pe  Daniel Baldwin, Ken Howard, Malcolm Gets şi Ayre Gross şi care a obţinut nu mai puţin de 6 premii Emmy, printre care cel pentru cea mai bună miniserie şi actriţă în rol principal (Jessica Lange).

HOTEL FOR DOGS
HOTEL PENTRU CĂŢEI
Regia: Thor Freudenthal
Cu: Emma Roberts, Jake T. Austin, Don Cheadle, Johnny Simmons, Kyla Pratt
Comedie, SUA 2009
18,22

„Hotel for Dogs” e o comedie isteaţă, amuzantă, care arată cât de departe te pot duce dragostea şi imaginaţia. Atunci când noii lor părinţi sociali îi interzic lui Andi, un băiat de 16 ani, şi lui Bruce, fratele lui mai tânăr, să aibă un animal de casă, copiii trebuie să-şi folosească isteţinea ca să găsească o nouă casă pentru câinele lor. Puştii plini de resurse dau peste un hotel abandonat. Cum Bruce e un geniu în mecanică, cei doi transformă ruina într-o paradis magic pentru câini. Atunci când lătratul animalelor îi fac pe vecini să fie suspicioşi, Andi şi Bruce se folosesc de fiecare invenţie pe care o au la dispoziţie pentru ca nimeni să nu descopere cine le-a făcut adapost câinilor.

ICE AGE
EPOCA DE GHEAŢĂ
Regia: Chris Wedge, Carlos Saldanha
Animaţie, SUA
3,4,9,28

În urmă cu 20.000 de ani, planeta noastră intra în epoca de gheaţă. Pentru a se pune la adăpost de înghet, animalele care populau Pământul la acea vreme încep să migreze spre sud. Excepţie fac un mamut pe nume Manfred, obisnuit să facă totul în maniera sa personală si un leneş pe nume Sid, obisnuit să nu facă niciodată nimic.

Din momentul în care Sid îl autoproclamă pe Manfred „protectorul” său, mamutul face tot posibilul pentru a se descotorosi de nedorita povară. Încercările sale dau, însă, greş şi Manny este cooptat de Sid în acţiunea de salvare a unui bebelus pe nume Roshan, pentru a fi redat familiei sale. Lor li se alătură Diego, un tigru viclean care vede în bebeluş un ospăţ delicios.

În vreme ce Sid, Manny şi Diego îşi croiesc drum prin peisajul acoperit de gheaţă, o altă creatură – o veveriţă pe nume Scrat – încearcă din răsputeri să-şi îndeplinească misiunea vieţii sale – aceea de a îngropa o ghindă care declanşează o serie de evenimente dezastruoase.

Manny, Sid, Diego şi Roshan pornesc într-o aventură plină de peripeţii. Ei scapă ca prin minune din avalanşe, se luptă pentru hrană cu un cârd de dronţi, trec printr-un labirint de tuneluri de gheaţă şi traversează lacuri de lavă vulcanică pe poduri de gheaţă. Cât despre Scrat… probabil că şi acum aleargă după pretioasa sa ghindă.

Ice Age este primul capitol din cea mai populară şi mai îndrăgită franciză de animaţie din istoria cinematografului.

LEZIONI DI CIOCCOLATO (AKA. LESSONS IN CHOCOLATE)
LECŢII DE CIOCOLATĂ
Regia: Claudio Cupellini
Cu: Luca Argentero, Violante Placido, Neri Marcore, Hassani Shapi, Monica Scattini
Comedie, Italia 2007
24

Mattia (Luca Argentero), un om de afaceri cu o carieră promiţătoare în construcţii, e pe cale să încheie cel mai mare deal din viaţă lui profesională, când un muncitor angajat ilegal pe nume Kamal (Hassani Shapi) cade de pe o schelă şi suferă o fractură severă, ameninţă cu procesul dacă… dacă nu cumva Mattia îi va locul într-un curs avansat pentru patiseri. Acesta este motivul pentru Kamal a venit din Egipt în Italia ca să-şi împlinească visul de a-şi deschide propria  patiserie… Mattia nu are de ales şi-i ia locul lui Kamal la şcoală, asumându-şi identitatea lui. Printre râsete şi reţete care te fac să-ţi plouă în gură, Mattia descoperă o modalitate de-a uni două culturi diferite.

MAX PAYNE
Regia: John Moore
Cu: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Beau Bridges, Chris ‘Ludacris’ Bridges, Chris O’Donnell
SUA
23,26

Max Payne (Mark Wahlberg) este un poliţist bănuit de uciderea soţiei şi a fiicei sale.

Desemnat de superiorii săi să rezolve cazul, el miroase o conspiraţie orchestrată de un mare traficant de droguri, pe numele său Valkyr. Max nu mai are nimic de pierdut şi vrea să se razbune, fiind ajutat de Mona Sax (Mila Kunis), o poliţistă renegată care mănuieşte armele la fel de bine ca şi un bărbat.

Impreuna cu ea, Max se infiltrează în mijlocul Mafiei, este arestat pentru uciderea unui coleg, primeşte sfaturi de la un mentor inţelept (Beau Bridges), se loveşte de un „câine de pază” (Ludacris) şi, în cele din urmă, ajunge la o femeie de afaceri (Kate Burton), mai rece decât gheaţă, pe care o suspectează că este în vârful piramidei.
Un film “neo-noir” stilizat, transgresiv, o supradoză de adrenalină bazată pe un joc video legendar, interactiv.

MIRRORS (AKA. INTO THE MIRROR)
OGLINZI MALEFICE
Regia: Alexandre Aja
Cu: Kiefer Sutherland, Paula Patton, Amy Smart, Cameron Boyce, Erica Gluck

O teroare supranaturală se infiltrează în viaţa unui paznic de noapte care lucrează la un magazin ticsit cu oglinzi, în acest remake terifiant al unui horror corean.
Kiefer Sutherland este un fost poliţist NYPD dizgraţiat care bea prea mult şi e forţat să-şi ia o slujbă de noapte. Şi de parcă spaţiul pustiit şi prost luminat al clădirii n-ar fi suficient de straniu, bărbatul trebuie să facă faţă şi unui număr imens de oglinzi bântuite ce dezlănţuie o forţă malefică asupra sa şi ameninţă viaţa celor dragi . Poate fostul poliţist să rezolve misterul legat de trecutul clădirii, înainte să fie prea târziu?

PAUL BLART: MALL COP
PAUL, MARE POLIŢIST LA MALL
Regia: Steve Carr
Cu: Kevin James, Keir O’Donnell, Jayma Mays, Raini Rodriguez, Peter Gerety
15,18,19,30,31

Un poliţist de mall din New Jersey are parte de momentul lui de glori atunci când, de  Sărbători, ajutoarele lui Moş Crăciun pun la cale o lovitură într-unul dintre magazine.

Paul Bart (Kevin James) e un tata singur din suburbii care încearcă să supravieţuiască lucrând ca om de securitate la un mall. Paul îşi ia slujba foarte în serios; din nefericire, nu acelaşi lucru se poate spune despre clienţii cu care are de-a face în fiecare zi. Toate acestea se schimbă într-o zi în care ajutoarele lui Moş Crăciun închid mall-ul şi încep să ia ostatici printre care se numără şi fiica lui Paul. Dându-şi seama că nimeni nu cunoaşte clădirea mai bine decât omul care e plătit să-o păzească, Paul se urcă pe bicicletă şi se grăbeşte să-i salveze pe bieţii prizonieri.

PUNISHER: WAR ZONE
JUSTIŢIARUL: ZONA DE RĂZBOI
Regia: Lexi Alexander
Cu: Ray Stevenson, Dominic West, Doug Hutchison, Colin Salmon, Julie Benz
Acţiune, SUA 2009
21

Justiţiarul, răzbunătorul invincibil al colecţiei Marvel, apare în fortă pe marele ecran într-un nou film de acţiune. Punisher transpune  pe ecrane unele dintre cele mai bine vândute benzi desenate publicate de Marvel şi un super-erou a cărui popularitate o egalează pe cea a altor vedete Marvel ca X-Men, Spider-Man sau The Fantastic Four.

Justiţiarul trăieşte în lumea pe care o cunoastem cu toţii, o lume întunecată de război, crimă, cruzime şi nedreptate. Nu are puteri supranaturale pentru a înfrânge răul, ci doar inteligenţa lui incredibilă, anii de experienţă în luptă şi, mai presus de toate hotărârea de fier de a-i răzbuna pe cei nedreptăţiti de răii societăţii. O poveste curajoasă a răzbunării şi a izbăvirii, Justitiarul este acea rara avis- un produs de divertisment care se adresează cu forţă timpurilor sale.

PUSH
RĂZBOIUL MINŢII
Regia: Paul Mcguigan
Cu: Chris Evans, Dakota Fanning, Camilla Belle, Djimon Hounsou, Cliff Curtis
SF, SUA 2009
28

Push, un action-thriller fantastic, propune o incursiune fără precedent în lumea spionajului psihologic, o lume cu inflexiuni supranaturale, însă cât se poate de reală.

O lume în care există oameni ce pot muta obiecte cu ajutorul puterii minţi, clarvăzători şi personaje capabile să creeze realităţi noi şi să ucidă fără măcar să-şi atingă victimele. O lume în care Divizia, o agenţie guvernamentală obscură, desfăşoară în umbră experimente înfioratoare prin care transformă oameni obişnuiţi în armate de luptători psihologici, eliminându-i brutal pe toţi cei care nu sunt dispuşi să coopereze.
Din păcate, aproape nimeni nu supravieţuieşte acestor teste. Nick Gant (Chris Evans), un telekinetic ce aparţine celei de-a doua generaţii  şi care e poreclit „miscator”, a stat ascuns de când Divizia i-a ucis tatăl în urmă cu mai bine de un deceniu. Acum, împreună cu adolescenta Cassie Holmes (Dakota Fanning), el porneşte o luptă clandestină împotriva Diviziei, pe care nu o poate învinge decât cu ajutorul Kirei (Camilla Belle) şi a unei serviete misterioase.

RUN FATBOY RUN
FUGI, GRĂSANE!
Regia: David Schwimmer
Cu: Simon Pegg, Thandie Newton, Hank Azaria, Dylan Moran, Harish Patel
Comedie, Marea Britanie 2007
11,16,17,26,27

Un bărbat supraponderal care şi-a părăsit logodnica în ziua nunţii, îşi dă seama, ani mai târziu, că ea este femeia visurilor sale, într-o comedie care îl reuneşte pe comicii Simon Pegg şi pe David Schwimmer, doar că data aceasta Schwimmer se află în scaunul regizoral. Nu e deloc uşor să recâştigi o femeie după ce-ai părăsit-o mişeleşte chiar la altar. Însă bărbatul de vârstă mijlocie, nu foarte în formă, îşi dă seama ce greşeală a făcut şi jură să alerge într-un maraton celebru ca să-şi convingă fosta logodnică că individul bogat şi frumos cu care e pe cale să se mărite, nu e potrivit pentru ea.

SHE’S THE ONE
PE EA O VREAU
Regia: Edward Burns
Cu: Edward Burns, Mike Mcglone, Maxine Bahns, Jennifer Aniston, Cameron Diaz

11,16,17,26,27

She’s the one este o comedie romantică, povestea fraţilor Fitzpatrick, cei care se ghidează după principiul: “În viaţă, fă ce-ţi place!”. Fiecare în felul lui, îşi urmează crezul: Mickey este  şofer de taxi şi duce o viaţă lipsită de griji ca orice burlac, până când o întâlneşte pe frumoasa Hope, o studentă non conforminstă şi plină de spirit. Francis, pe de altă parte, este un as al lumii financiare şi este căsătorit cu fosta lui colegă de liceu, Heather. Lucrurile merg bine până în momentul când problemele lor sentimentale converg într-un mod în care nu şi-ar fi închipuit vreodată, lucru care le zdruncină concepţia despre fericire.

THE BURNING PLAIN
DEPARTE DE CÂMPIA ÎN FLĂCĂRI
Regia: Guillermo Arriaga
Cu: Charlize Theron, Kim Basinger, Joaquim De Almeida, John Corbett, Jennifer Lawrence
Dramă, SUA 20009
22

Guillermo Arriaga, un scenarist multi-premiat (Amores Perros, 21 Grams şi Babel). se foloseşte, din nou, de o structură narativă complexă ca să spună o poveste despre dragoste, trădare şi regret. În The Burning Plain, debutul său regizoral. Arriaga deschide filmul cu imaginea unui vechi rulote în mijlocul unui deşert în flăcări ca apoi începe să facă slalom printre poveştile unor personaje aparent disparate, în stilul lui Babel, înainte de a le lega sorţile în ultimul act al filmului: Mariana, o fata mexicană de 16 ani încearcă să reconstruiască vieţile zdrobite ale părinţilor săi, Sylvia, o femeie din Portland, porneşte într-o odisee emotională pentru a recompensa un păcat din trecut; Gina şi Nick sunt un cuplu care trebue să facă faţă unei iubiri clandestine şi Maria, o tânăr, îşi ajută părinţii să găsească iertarea.

THE ROCKER
Regia: Peter Cattaneo
Cu: Rainn Wilson, Christina Applegate, Teddy Geiger, Josh Gad, Emma Stone
Comedie, SUA 2008
29

The Rocker spune povestea unui baterist ratat căruia i se dă o a doua şansă. Robert „Fish” Fishman este un baterist dedicat şi surprinzător de pasionat, care a făcut parte din formaţia Vesuvius a anilor ’80 şi care a trăit magia rock’n’roll-ului până ce a fost dat afară din trupă, fără menajamente. La douăzeci de ani după ce visele sale de star rock i-au fost spulberate, chiar atunci când Fish renunţă la orice speranţă, află că trupa de rock a nepotul său de liceu, A.D.D., îşi căuta baterist. Cu ceva ezitari, tinerii îl fac cel mai nou membru al trupei, dându-i din nou  şansa să aspire la titlul de zeu al rock-ului şi, astfel, cu toţii intră în cea mai tare experienţă a vieţii lor.

THE X-FILES: I WANT TO BELIEVE
DOSARELE X: VREAU SĂ CRED
DOSARELE X: VREAU SĂ CRED
Regia: Chris Carter
Cu: David Duchovny, Gillian Anderson, Amanda Peet, Billy Connolly, Alvin ‘Xzibit’ Joiner
SF, SUA 2008
9,12,21,27

Acest nou film de cinema inspirat din fenomenal de popularul serial X Files e construit ca un episod distinct şi, binenţeles, îi are în centrul atenţiei pe veteranii Mulder şi Scully, acum retraşi din FBI şi dezgustaţi de sistemul din care au făcut parte. Cei doi  sunt chemaţi să rezolve cazul dispariţiei unei agente FBI şi ajung să se confrunte cu prezentul infricoşător al unor oameni care se joacă de-a Dumnezeu şi care hotărăsc cine are dreptul de a trăi şi cine nu. O dramă cu pasaje horror care dezgroapă monştrii adormiţi din conştiinţele celor doi eroi, un thriller supranatural, cu accente metafizice, ce duce cu un pas mai departe relaţia dintre Fox Mulder  (Duchovny) şi Dana Scully (Anderson). Mulder îşi continuă goana lui de neoprit după adevăr, iar Scully, fizicianul pasional şi feroce de inteligent, rămâne legată fără scăpare de căutarile lui Mulder.

VERONIKA DECIDES TO DIE
VERONIKA SE HOTĂRĂŞTE SĂ MOARĂ
Regia: Emily Young
Cu: Sarah Michelle Gellar, Jonathan Tucker, Erika Christensen, David Thewlis, Melissa Leo
4,8,27

Bazată pe best seller-ul internaţional al lui Paulo Coelho, Veronika Decides To Die e o poveste de dragoste emoţionată despre cum uneori, în viaţă ai mare nevoie de a doua şansă.  Confruntată cu viaţa ei sumbra şi previzibilă, Veronica (Sarah Michelle Gellar), frumoasă şi cu o meserie de succes, hotărăşte să se sinucidă. Prima încercare a ei eşuează, dar o face să ajungă în spital.  Atunci când se trezeşte, i se spune că supradoza i-a provocat un atac de cord cu efecte secundare ireversibile. Pentru că i se dau doar câteva săptămâni de trăit, Veronka găseşte consolare exprimându-se deschis, într-un fel în care societatea nu i-a îngăduit pâna atunci. În timp ce mintea ei continuă să se deschidă, se îndrăgosteşte de un pacient bizar de liniştit şi de intrigant care-i reaprinde emoţiile şi foamea pentru splendoarea pe care viaţa o poate oferi.
.

WAITING FOR GUFFMAN
Christopher Guest
Christopher Guest, Eugene Levy, Fred Willard, Catherine O’Hara, Parker Posey
31

Corky St. Clair, un regizor de teatru de provincie, a avut recent cele mai mari două
succese ale carierei sale. Însă acum se îmbarcă în cel mai ambiţios show al vieţii sale: un muzical extravagant ce comemorează 150 de ani de istorie a oraşului Blaine din Missouri . „Red, White, and Blaine” va fi regizat, scris şi coregrafiat chiar de el însuşi, iar St. Clair speră că o izbânda teatrală de răsunet îl va duce direct pe Broadway.
Sub ochii unei echipe de documentarişti care captează evenimentul, Corky a conceput un show care salută reperele istorice din Blaine – fondarea micuţului oraş cu inimă mare, reputaţia sa de capitală a taburetelor şi, nu în cele din urmă, apariţia unui OZN în 1946. Audiţiile sunt publice şi adună talentele locale, de la dentişti, agenţi de turism, vânzătoare de lactate, la mecanici şi taxidermişti pensionari.

WHAT DREAMS MAY COME
O IUBIRE FĂRĂ SFÂRŞIT
Regia: Vincent Ward
Cu: Robin Williams, Cuba Gooding Jr., Annabella Sciorra, Max Von Sydow, Jessica Brooks Grant
Dramă, SUA 1998
17, 22

Câştigătorii premiilor Oscar, Robin Williams şi Cuba Gooding, Jr. sunt starurile acestei poveşti metafizice despre viaţa după moarte. Williams e Chris Nielson, un bărbat fericit în căsnicie care plânge moartea accidentală a copiilor săi. Puţin după aceea, Chris moare şi el. Dezolată şi abandonată, văduva lui Chris (Annabella Sciorra) se sinucide.
Acum, Chris trebuie să traverseze paradisul şi iadul pentr a o salva pe soţia sa de la purgatoriul etern. Descrierea fluidă, picturală, splendidă vizual, a paradisului e dublată de efectele speciale inovatoare ce au meritat cu siguranţă un Oscar. O epică emoţionantă, înălţătoare, cu interpretări extraordinare egalate de scenografia divină.
„What Dreams May Come” te convinge că finalul e doar un început.

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment