autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Mobilierul vintage, tot mai cautat si in Romania

Pentru oricine aspira sa-si amenajeze locuinta sau biroul intr-un stil propriu, iesit din tipare, alegerea mobilierului potrivit nu este tocmai o misiune facila, mai ales in contextul unei piete autohtone cu optiuni destul de limitate, preturi adesea nejustificate, produse standard, comune, si nu chiar pe gustul tuturor, iar lista motivelor poate continua. De aceea va invitam astazi sa calcati – deocamdata virtual, dar si fizic, veti vedea de ce – pragul magazinului de mobila si decoratiuni vintage Flower Power Deco din Cotroceni, Bucuresti. Prin ce se distinge acesta in peisajul cotidian si ce surprize va rezerva va lasam sa descoperiti singuri, in interviul de mai jos.

Ce cauta, in general, clientii Flower Power Deco?
Persoanele care intra in magazinul nostru sunt interesate de diverse aspecte: de la cadouri pentru cei dragi pana la nevoia de piese de mobilier pentru amenajarea locuintei, decoratiuni interioare etc. Acesta este si motivul pentru care putine persoane pleaca de la noi fara a gasi nimic interesant. Avem o oferta destul de eclectica, de la mobilier stil second hand pana la colectii de bijuterii din argint sau handmade.

Care sunt avantajele mobilierului vintage?
Mobilierul pe care il comercializam are cateva avantaje notabile: este lucrat in lemn masiv, de nuc, de cires sau stejar – deci, foarte rezistent – si este excelent conservat, chiar daca dateaza de la inceputul secolului al XX-lea. Apoi, modelele sunt speciale, unele dintre piese unicate, cu ornamente renascentiste, cu intarsii din lemn pretios si cu forme deosebite, fara a pierde din caracterul functional. Nu in ultimul rand, contribuie si pretul scazut, in raport cu oferta de mobilier din lemn masiv de pe piata. Ideea noastra a fost de a pastra conceptul de second hand ca indiciu al unui pret mai mic.

Caror interioare li se potrivesc corpurile de mobilier vintage?
Piesele noastre de mobilier nu se incadreaza neaparat in trendul vintage. Ele dateaza, in majoritate, de la inceputul secolului al XX-lea, cu decoratiuni neorenascentiste sau art deco, cu forme amintind de piesele Ludovic XV sau XVI, cu masute de cafea de forme variate, pline de imaginatie, asa ca pot spune fara retinere ca orice tip de mobila poate fi armonizata cu piesele noastre. Deja a trecut perioada in care se purtau garniturile de mobila. Acum este vremea combinatiilor intre nou si vechi, intre functional si decorativ, iar pentru a veni in sprijinul clientilor nostri, le oferim, pe langa piesele de mic sau mare mobilier, si sugestii de amenajare.

Cat de des primiti piese de mobilier si cum va anuntati clientii?
Aprovizionarea se face pe masura vanzarii obiectelor expuse. Fiind un magazin deschis destul de recent, inca nu putem asigura o periodicitate a aprovizionarii. Putem spune insa ca oferim in permanenta lucruri noi clientilor nostri actuali si potentiali. Avem o baza de date catre care trimitem periodic informatii referitoare la noutati. De asemenea, tinem legatura cu clientii nostri prin retelele de socializare si, desigur, cand apar noutati, sunt prezentate si pe siteul magazinului. De regula, persoanele care ne-au vizitat o data revin cu mare placere, chiar si numai pentru a se relaxa in atmosfera linistita de la noi.

Ce alte obiecte comercializati, pe langa corpurile de mobilier?
Recent, adica de doua saptamani, am inceput o colaborare cu o companie care importa in Romania vase din sticla produse manual. Este o companie din Olanda, Dutz, iar ingeniozitatea si frumusetea ofertei lor ne-au convins imediat – desigur, impreuna cu pretul, care este mai mult decat acceptabil si accesibil. Oferta noastra insa, dupa cum mentionam mai sus, este foarte bogata: avem lampadare deosebite, clasice, avem abajururi unicat, executate manual, lampi din bronz, candelabre, veioze art deco, aplice din bronz sau din fier forjat, sfesnice de diverse tipuri, materiale si forme, textile (broderii, perdele, cuverturi etc.), tacamuri din inox, obiecte de uz casnic din portelan sau ceramica, oglinzi inramate de perete, de diverse dimensiuni si modele, tablouri decorative etc. Nu in ultimul rand, mentionam colaborarea cu mesterul iconar Florentin Cantaragiu, ale carui icoane, prezente in magazinul nostru, sunt ideale pentru un cadou special. In plus, avem o colectie de bijuterii fantezie, handmade, multe unicate, marca Lorina Bijoux, si cateva exponate unicate sau serie foarte mica, Atelier Maruska – de asemenea, executate manual. Si, pentru ca se apropie o zi speciala pentru toate doamnele din Romania, avem si nelipsitele martisoare.

Si, ca sa incheiem intr-o nota de celebrare, va invitam joi, 1 martie 2012, intre orele 18.00 – 20.00 la magazinul nostru Flower Power DECO, Sos. Cotroceni nr 11, la petrecerea de martisor. Va asteptam cu un ceai cald, atmosfera placuta si un martisor-surpriza.

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment