autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

La taifas cu vedetele din “Tinker Bell şi Comoara Pierdută”

tamararomaninterviu

Tamara Roman alias Silver Mist (Boare Argintie) descrie pentru TheMall.ro cum a fost dublajul în limba română al animaţiei Disney “Tinker Bell şi Comoara Pierdută” :

TheMall.ro:  Cum este experienţa dublajului în studioul de inregistrare, comparativ cu interpretarea pe scena de teatru sau în filme?

Tamara Roman: Munca la studio diferă de interpretarea pe scenă prin faptul că nu ai un contact direct cu publicul, nu se face acel schimb de energie între actor şi spectatori în timpul unui spectacol, dar asta nu înseamnă că a dubla un personaj nu este o experienţă foarte frumoasă. Mie imi place foarte tare şi această ramură a meseriei mele pentru că, deşi pare foarte uşor la prima “vedere”, e important ca toate stările personajelor şi toate gândurile să fie redate în voce. Dacă la film şi la teatru te poţi ajuta de expresivitate, de gesturi, aici vocea este cea care dă viaţă personajului. Cred că, atâta timp cât te implici în povestea personajului pe care îl dublezi, cu cât îl îndrăgeşti mai tare, cu cât te joci mai mult, nu ai cum să dai greş şi munca la studio devine, câteodată, distracţia la studio.

TheMall.ro: Prin ce se diferenţiază „Tinker Bell şi Comoara Pierdută” de alte animaţii pe care le-ai dublat?

Tamara Roman: Fiecare personaj pe care l-am dublat vine din altă lume, are altă poveste, alte preocupări, dar “Tinker Bell” este unul din filmele mele preferate tocmai prin faptul că ne arată lumea zânelor şi, ca orice film de animaţie Disney, transmite un mesaj şi nişte lecţii de viaţă, transpuse în desene, demne de urmat nu numai de cei mici.

TheMall.ro: Ce surprize ţi-a prilejuit rolul Silver Mist – Boare Argintie şi prin ce peripeţii trece în acest al doilea film din seria „Tinker Bell”?

Tamara Roman: A fost o bucurie să iau parte la aventurile zâniţei. Cât despre peripeţiile prin care trece, veţi avea surpriza să le urmăriţi în film, aşa că le voi ţine secret.

TheMall.ro: Ce ai în comun cu Silver Mist (Boare Argintie)?

Tamara Roman: În Silvermist (Boare Argintie) m-am regăsit, în primul rând, în devotamentul pe care îl are faţă de Tinker Bell. Îmi iubesc foarte mult prietenii şi sunt gata să fac orice pentru ei. La fel ca Boare Argintie, sunt optimistă şi, chiar dacă uneori nu este bine, am încredere în oamenii care mă înconjoară.

TheMall.ro: Ce le transmiţi celor care nu au văzut încă „Tinker Bell şi Comoara Pierdută”?

Tamara Roman: Aş recomanda “Tinker Bell şi Comoara Pierdută” tuturor, pentru că este un film cu adevărat special şi frumos în adevăratul sens al cuvântului. În zilele noastre numeri pe degete desenele animate din care copiii pot învăţa lucruri bune. După ce ai văzut “Tinker Bell…” pleci nu numai cu un mare zâmbet pe faţă, dar şi cu sufletul mai fericit. Eu chiar cred că, dacă toate desenele ar arăta aşa, următoarele generaţii de copii ar avea mult mai multe lucruri bune de învăţat.

3d-tinkerbell2-mic1

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment