autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Iron Man 2 la cinema

De cateva zile, „Iron Man 2”, blockbusterul care descrie aventurile eroului de legendă lansat de Marvel, face furori pe marile ecrane. Scenariul oarecum previzibil este condimentat de efecte speciale din belsug, o distributie impresionanta si… un pic de sex appeal.

ironman2_cinema

Tony Stark alias Iron Man (Robert Downey Jr.) relanseaza Stark Expo, o expoziţie a inovaţiilor în scop umanitar inspirate de tehnologia sa. Dar, guvernul Statelor Unite insistă să fie predată armatei costumul -armă revoluţionară şi în plus, apare un personaj misterios din trecutul familiei Stark, Ivan Vanko (Mickey Rourke) care vrea să-l distrugă pe Tony dezvăluind propria armă devastatoare construită cu tehnologia Stark. Copleşit din toate părţile, în timp ce se confruntă şi cu demonii proprii, Tony trebuie să-şi cheme aliaţii – cei vechi şi cei noi – pentru a se lupta cu duşmanii ce vor să-l distrugă pe el şi întreaga omenire. Rasturnarile de situatie se preced cu repeziciune, iar spectatorii insetati de adrenalina isi vor potoli setea de senzational.

Mickey Rourke, „cireasa” distributiei si a scenariului, este magistral in rolul savantului rus diabolic Ivan Vanko. De la „The Wrestler” incoace, Rourke chiar a reusit sa revina puternic in atentia publicului cinefil si pe buna dreptate: aproape ca nu-ti poti imagina alt actor care sa intre mai credibil in pielea lui Ivan Vanko. Iar performanta nu se datoreaza doar corpului bine lucrat, look-ului „periculos” si costumatiei originale, cat mai ales interpretarii. Fie numai si pentru el – daca efectele speciale nu va atrag indeajuns – si tot merita vazut filmul.

Daca mai adaugam prezenta sexy si, pe alocuri, surprinzator de periculoasa a frumoasei Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow – Pepper Potts (partenerul de afaceri, de viata si principalul confident al eroului), precum si sarmul inegalabil al lui Samuel L. Jackson în rolul lui Nick Fury, intelegem deja ca, la o asemenea distributie, nu putem rata „Iron Man 2”. Regia e semnata de Jon Favreau – care este si producator al filmului, si actor (in rolul lui Happy Hogan).

Acum, suntem curiosi ce parere va face filmul voua, dupa ce-l vedeti. Plusuri? Minusuri?

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment