autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Interviu video cu Hedi Fried: o marturie vie despre Holocaust

Cand am aflat despre lansarea cartii „Franturi dintr-o viata – Drumul la si de la Auschwitz” nu stiam cine e autoarea, nu-i cunosteam povestea de viata, nici nu banuiam cate sentimente pot trezi, simultan, cuvintele supravietuitoarei de la Auschwitz.

Tocmai de aceea am tinut sa o cunoastem personal si am participat la intalnirea de vineri, 26 martie a.c., cu elevii si profesorii Colegiului National „Gheorghe Sincai” din Bucuresti, iar dansa a avut amabilitatea sa ne acorde un interviu video in exclusivitate. Si, pentru ca o lectie de viata trebuie intotdeauna impartasita celorlalti ca sa nu fie in zadar, vi-l oferim cu convingerea ca avem inca multe de descoperit in randurile doamnei Hedi Fried si cu increderea ca nu vom lasa sa se mai intample niciun Holocaust, niciodata.

In exclusivitate pentru TheMall.ro

Originara din Sighet, Hedi Fried a fost deportata, impreuna cu familia, la Auschwitz, in 1944. Parintii ei au fost ucisi acolo, mult prea curand pentru a intelege ce le astepta pe fiicele lor. Hedi Fried si sora ei au fost eliberate pe 15 aprilie 1945, dupa un an de suferinte, si au emigrat in Suedia.

Hedi Fried a lucrat ca psiholog, a vorbit neincetat si a scris mai multe volume despre experienta traita in lagarele de concentrare de la Auschwitz si Bergen- Belsen, inclusiv un indrumar pentru predarea Holocaustului in scoli fiindca, dupa cum afirma in interviul de mai jos, „am vrut sa scriu pentru copiii mei, dar dupa aceea am inteles ca si copiii altora trebuie sa stie”. Pentru lupta sa continua impotriva rasismului si a xenofobiei, Hedi Fried a primit numeroase premii si distinctii, inclusiv titlul de Femeia Europeana a anului 1996.

Inainte de „Franturi dintr-o viata – Drumul la si de la Auschwitz”, Editura Vremea a publicat alte doua volume semnate de Hedi Fried: „Pendulul vietii” si „Intoarcere la viata”.

hedi-fried-franturi-dintr-o-viata

Cartea aceasta se poate comanda pe website-ul editurii la urmatorul link.

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment