autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Filmul de animatie Disney-Pixar „Incredibilii” lansat pe DVD

Orice copil crede cu tarie ca parintii lui sunt cei mai grozavi din lume: tata e cel mai viteaz Fat-Frumos, mama cea mai frumoasa Cosanzeana, iar fratii… invariabil, cei mai enervanti din cati exista. Pana cand maturizarea desfiinteaza ipotezele naive ale copilariei si ne inglobeaza intr-o banala normalitate. Cum ar fi oare sa ai niste parinti cu adevarat incredibili, care pot face cate nici nu gandesti? Iata un exercitiu de imaginatie pe care ni-l propune animatia Disney „The Incredibles” / „Incredibilii”, disponibila acum pe DVD.

3dtheincredibles-incredibilii-dvd

Candva, Bob Parr (voce Craig T. Nelson) si consoarta sa Helen (voce Holly Hunter) erau Dl. Incredibil si Fata Elastic, doi agenti antitero de anvergura mondiala, intr-o continua lupta cu cei mai odiosi criminali ai lumii. 15 ani mai tarziu, ii regasim retrasi din activitate, cu o noua identitate, traind o viata normala, de familie, alaturi de copiii lor: Violet (voce Sarah Vowell), Dash (voce Spencer Fox) si bebelusul Jack-Jack (voci Eli Fucile / Maeve Andrews). Reorientarea profesionala a facut minuni cu Dl. Incredibil, actualmente functionar intr-o firma de asigurari. Pana intr-o buna zi, cand este rechemat la ordin pentru o misiune strict secreta, care ii reda, brusc, toata adrenalina care ii lipsise, ba chiar mai multa decat si-ar fi dorit.

inc_ks43p

Initial, Helen il banuieste de infidelitate, insa, cand afla ca Bob ar putea fi in pericol, isi procura un costum de ultima generatie, redevine Femeia Elastica de odinioara si porneste, cu odrasle cu tot, pe urmele lui, caci „o treaba atat de importanta precum salvarea lumii nu poate fi lasata pe seama barbatilor!” Împreuna pornesc o lupta pe viata si pe moarte cu maleficul Syndrome (voce Jason Lee – protagonistul din „Alvin si veveritele”), care planuieste sa lanseze o racheta cu efecte devastatoare asupra planetei. Treptat, si copiii descopera ca au puteri speciale: Violet poate deveni invizibila, iar Dash alearga mai iute ca sageata. Astfel, unul mai incredibil ca altul, membrii familiei Parr isi folosesc toate talentele speciale pentru a salva lumea, ba il mai cheama in ajutor si pe Frozone, maestru la inghetat apele (voce Samuel L. Jackson). Daca sunt insa suficiente super-puterile lor pentru a-i dejuca planurile odiosului Syndrome vom afla doar daca ii insotim pe Incredibili in aceasta misiune senzationala, care ne rezerva din belsug actiune, suspans si umor inteligent. De pilda, cum poti fi o super-femeie (si elastica, pe deasupra) si tot sa-ti faci griji pentru celulita si de ce barbatii eroi nu-si gasesc niciodata costumele cu puteri speciale.

inc_ks12p

Creat de animatorii care au realizat si „Toy Story”, „Monsters Inc.” si „Finding Nemo”, filmul a fost distins cu doua premii si doua nominalizari la Oscar si se lanseaza acum pe DVD insotit de comentariul lui Brad Bird, scenarist si regizor (care a creat si animatia „Ratatouille”) si al producatorului John Walker, comentariul animatorilor, filmuletul „Masini” si un bonus-surpriza, „Dansand cu Bob”. Un film distribuit de Prooptiki Romania in magazinele Diverta, Media Galaxy, Carrefour, Flanco, Altex, Real, Libraria Alexandria, Dedeman, Librariile Humanitas, Librariile Carturesti, MyMovie si altele.

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment