autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Film de week-end: „2012” e aici, pe Blu-ray si DVD

Sony Pictures si Audio Visual lanseaza cea mai indrazneata pelicula de actiune produsa vreodata: “2012”. Inspirat dintr-o profetie mayasa, filmul este o capodopera a efectelor speciale si a avut un succes uimitor de box office, cu un total de peste 700 milioane USD. Sfarsitul incepe acum, pe Blu-ray si DVD.

2012-dvd-si-blu-ray

Extinctia rasei umane a preocupat si fascinat dintotdeauna lumea, iar profetii, clericii, astrologii si savantii s-au intrecut in a lansa ipoteze privind Apocalipsa. Date “fatale” au tot fost vehiculate, apoi au trecut, lasand omenirea sa se zbata in aceeasi incertitudine: “cand va fi sfarsitul lumii?”. Insa niciodata ideea Apocalipsei n-a avut un asemenea impact asupra tuturor culturilor, religiilor si statelor lumii ca in “2012” – epopeea unui cataclism global, in care realizatorii filmelor “The Day After Tomorrow” si “Ziua Independentei” ne propun un exercitiu de imaginatie: cum ar fi daca lumea ar disparea in 2012, asa cum prezice calendarul mayas?

2012a

“Simptomele” Apocalipsei sunt reale si fara echivoc: in 2009, o echipa de savanti constata, in diverse puncte ale globului, cresterea radiatiilor, furtuni solare fara precedent si temperaturi tot mai ridicate in adancurile pamantului. Ce se intampla cu adevarat si ce urmeaza nu stie insa nimeni. Un an mai tarziu, scoarta terestra devine deja instabila, cutremure devastatoare sfasie continentele, eruptiile vulcanice pustiesc si faliile care n-au fost inca inghitite de ape si haosul pune stapanire peste mapamond. In acest timp, liderii politici nu reusesc sa stopeze evolutia alarmanta a calamitatilor, iar oamenii se lupta, fiecare cum poate, pentru supravietuire. Pe masura ce tensiunea creste pana la limita insuportabilului, ii urmarim indeaproape pe scriitorul Jackson Curtis (John Cusack) si familia lui, geologul Adrian Helmsley (Chiwetel Ejiofor), presedintele SUA (Danny Glover) si excentricul realizator de programe radio Charlie Frost (Woody Harrelson). Solutii exista, dar sunt rezervate doar celor privilegiati de putere si avere, precum miliardarul rus Karpov.

2012b

Cataclismele depasesc orice imaginatie, iar viziunea scenaristului si regizorului Roland Emmerich ofera cinefililor experiente nemaitraite: imagini uluitoare, secvente de un suspans extrem si efecte speciale revolutionare care fac aproape obligatorie vizionarea pe Blu-ray pentru a savura filmul la intregul sau potential grafic. Din distributie mai fac parte Amanda Peet (“Something’s Gotta Give”), Oliver Platt (“Frost/Nixon”) si Thandie Newton (“RocknRolla”). Filmul dureaza circa 158 de minute.

Blu-ray 2012

Blu-ray 2012

“2012” se lanseaza pe DVD (cu unul sau cu doua discuri) si pe Blu-ray impreuna cu materiale speciale, care ofera cinefililor maximum de senzatii si scene nemaivazute. Editia DVD cu un disc cuprinde scene taiate, sfarsit alternativ, mini-filmul „Roland Emmerich: Master of the Modern Epic”, comentariu audio cu regizorul si scenaristul Roland Emmerich si co-scenaristul Harald Kloser. In editia DVD cu doua discuri se adauga noi bonusuri (“Desiging the End of the World”, “Science Behind the Destruction”, “The End of the World: The Actor’s Perspective”), iar pe Blu-ray veti descoperi, pe langa cele de mai sus, materiale in exclusivitate: “Picture-in-Picture Track: Roland’s Vision”, scene din culise si interviuri cu realizatorii, echipa de filmare si distributia filmului.

DVD film 2012

DVD film 2012

Filmul este disponibil in hypermarketuri si in magazinele de specialitate, precum si pe www.mymovie.ro, la un pret recomandat de 49,9 lei (DVD cu un disc), 59,9 lei (DVD cu doua discuri) si 99,9 lei (Blu-ray). O productie Sony Pictures distribuita de Audio Visual Romania. Partener media: AXN.

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment