autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Festivalul International de Film de Animatie „Anim’est”

In perioada 2-11 octombrie 2009, in Bucuresti, Asociatia Culturala Estenest organizeaza, cu sprijinul Ogilvy, cea de-a patra editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est.

Festivalul International de Film de Animatie "Anim'est", la a patra editie

Festivalul International de Film de Animatie "Anim'est", la a patra editie

Ce inseamna Anim’est? 10 zile de proiectii de dimineata pana tarziu, in noapte, in 4 locatii din Bucuresti: Cinema Patria, Cinema Elvira Popescu, Cinema Union si Open Air Carturesti (Gradina Verona). 199 de filme de lung si scurt metraj concureaza in cele sase competitii ale festivalului – unele in premiera absoluta, majoritatea in premiera nationala, altele deja premiate la mari festivaluri europene si americane de animatie.

Dupa trei editii cu numar record de spectatori in peisajul cinematografic bucurestean, Anim’est se bucura acum de participarea a peste 150 de invitati romani si straini, desenatori, regizori, scenaristi, producatori de filme sau profesori de animatie, care vor sustine la Cinema Union, intre 5 si 9 octombrie, prezentari si workshop-uri cu intrare libera. Printre acestia se numara Mike Reiss – co-scenaristul productiilor Simpsons: The movie si Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs, Georges Schwizgebel – animatorul elvetian premiat la importantele festivaluri de la Cannes, Berlin sau Annecy, trainerii belgieni de animatie de la Zorobabel si Anne Brotot, director adjunct al prestigioasei scoli franceze de animatie Supinfocom Valenciennes. In plus, sunt planificate programe speciale dedicate legendarului animator japonez Hayao Miyazaki.

Duminica, 4 octombrie, de la ora 18:30, la Cinema Union, spectatorii Anim’est au acces gratuit la proiectia animatiei „Simpsons: Filmul”, in prezenta scenaristului si producatorului peliculei, Mike Reiss.

In cele doua week-end-uri de festival, copiii sunt invitati la Cinema Patria sa urmareasca un program de scurt metraje internationale atent selectionate, completate, la Cinema Union, de cele mai bune scurt metraje romanesti din patrimoniul Arhivei Nationale de Filme. Tot la Cinema Union, in cadrul programului „Dupa 20 de ani”, se vor proiecta filme romanesti cenzurate de regimul comunist din cauza continutului protestatar si ofensiv la adresa regimului dictatorial, unele fiind prezentate acum in premiera absoluta.

Serile de prezentari si proiectii vor continua pana noaptea, tarziu, cu petreceri la clubul festivalului, in subsolul Carturesti Verona, unde spectatorii bucuresteni ii vor putea intalni pe invitati si pe membrii echipei intr-o atmosfera relaxata.Programul festivalului, informatii detaliate despre locatii, bilete, filme si invitatii cele de-a patra editii se gasesc pe site-ul oficial, www.animest.ro.

Sursa: www.animest.ro.

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment