autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Festin cultural la Bucuresti

Pentru mine sfarsitul de saptamana reprezinta o oportunitate de a fugi din Bucuresti: fie ma las torturata de dragul meu sot cu trasee prin creierii muntilor, fie ma delectez cu preparate delicioase specifce oraselor din Transilvania. Totusi, pentru luna noiembrie planurile mele au luat o intorsatura neasteptata caci ma incearca o pofta nebuna de Bucuresti. Da!!Ai citit bine. In luna noiembrie, nu voi parasi reduta, din contra voi incepe un atac agresiv asupra teatrelor, cinematografelor si cafenelelor din Bucuresti. De ce? Pentru ca ma asteapta un adevarat festin cultural. 

De cativa ani incoace, de cate ori vine toamna ma apuca melancolia si dorul de Berlin, orasul in care am vietuit aproape un an. Pe fondul acestei stari extrem de subiective, incep sa rezonez la tot ce imi aduce aminte de  “Nemtia” mea: bere, carnati, filme despre zidul Berlinului si cate si mai cate. Cum nimic nu este intampaltor pe lumea aceasta, cred ca organizatorii Zilelelor Culturii Germane s-au gandit si la mine atunci cand au pus la cale acest eveniment. O privire pe www.zilele-culturii-germane.ro si deja am probleme in a ma hotara ce sa vad ma intai.

Startul pentru un maraton cultural se da pe 31 octombrie cand incepe Festivalul National de Teatru. Conceput in jurul a patru teme principale, festivalul vine in intampinarea tuturor gusturilor, de la iubitorii teatrului lui Ionescu, la iubitorii de opera si chiar cei de film si terminand cu sesiuni de conferinte si dezbateri. Pentru mai multe informatii acceseaza www.fnt.ro 

sonoro 

Daca cumva ti-e pofta de un regal cu muzica de camera si artisti nationali si internationali, afla ca tot ce trebuie sa faci este sa-ti arunci un ochi pe siteul SoNoRo, www.sonoro.ro si sa-ti alegi spectacolul care rezoneaza cel mai bine cu starea ta de spirit. Pentru mine, Prayers and dreams de la Palatul Bragadiru suna promitator.

Cum toate aceste evenimente sunt in prima parte a lunii noiembrie, anticipez ca voi alerga de la un teatru la altul, cu o escala pe la cinema Studio si un moment de respiro la o cafenea cu servire mega rapida. 

Sa ai pofta!

 

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment