autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

„Fata care promitea” – o comedie atipica, la cinema

themall_imogene_fata_care_promitea

Ieri, 23 august, s-a lansat in cinema filmul „Fata care promitea” / „Girl Most Likely”, o comedie atipica si tocmai de aceea binevenita in randul premierelor cinematografice ale acestei veri, daca vreti sa vedeti si „altceva”.

De la bun inceput precizam ca, daca sunteti in cautarea glumelor grosolane atat de uzitate in productiile americane, acest film nu este pentru voi. Umorul este subtil, (auto)ironic si probabil rezoneaza mai mult cu cei de peste 30 de ani, care se pot recunoaste in mai multe situatii din film, incepand cu neincrederea in sine specifica tineretii, relatiile defectuoase cu familia, falsele prietenii, minciunile nevinovate care pot schimba vieti, diferenta de perceptie dintre generatii, jocul dintre aparente si realitate, acomodarea cu un nou stil de viata si cu oameni pe care nu-i placi, dar pe care trebuie sa-i suporti, stigmatul de a fi „altfel” si pacatul de a te complace in relatii si situatii doar aparent comode, superficialitatea a ceea ce consideram „oameni de succes” si succesul superficialitatii, iar lista poate continua.

Cu o distributie care promite (Annette Bening, Matt Dillon si Kristen Wiig, cunoscuta dupa succesul major obtinut cu rolul si scenariul din comedia „Bridesmaids”, care i-a adus si o nominalizare la Oscar in 2012), filmul prezinta povestea lui Imogene, o tanara dramaturg care, dupa un prim succes ce anunta o cariera interesanta in domeniu, intra intr-un con de umbra, isi pierde inspiratia si ambitia, ramane fara loc de munca, este evacuata din locuinta fiindca nu si-a platit datoriile restante si o paraseste iubitul. Moment in care isi insceneaza o tentativa de sinucidere in incercarea disperata de a-i atrage atentia, doar-doar l-o recastiga. Numai ca planul nu da rezultatul scontat, iar Imogene ajunge la psihiatrie, unde medicii decid ca cel mai bine ar fi s-o incredinteze unei persoane care o iubeste neconditionat si ar putea sa-i poarte de grija: mama ei, Zelda (Annette Bening), cartofoare celebra, mincinoasa notorie si… va lasam pe voi sa descoperiti ce alte „vicii” mai are. Asadar, Zelda isi duce fiica acasa impotriva vointei acesteia, dar nu inainte de a face o oprire la cazinou, desigur.

Odata ajunsa in casa parinteasca, Imogene isi revede fratele, Ralph (Christopher Fitzgerald), la fel de inchis in el si de pasionat de crabi cum si-l amintea, dar are si doua surprize: una se numeste Lee (Darren Criss, din serialul TV „Glee”), un tanar care s-a mutat in fosta ei camera, iar a doua este iubitul mamei ei (Matt Dillon), care se recomanda George Bousche – agent CIA si samurai, motiv pentru care nu-si poate spune numele real (sssst, e secret!).

Cum afla ca tatal pe care il credea mort nu numai ca traieste, dar este cercetator si scriitor de succes si locuieste in New York, unde statea si ea, Imogene pleaca in cautarea lui, sperand ca prietena cea mai buna o va primi la ea si va reveni la viata de dinainte. Dar planurile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ si Imogene ajunge sa descopere ca cei pe care-i considera apropiati nu sunt deloc asa cum credea. In schimb, familia ei, de care ii era rusine si pe care o tinea la distanta de ani buni, ramane, oricat de ciudata si disfunctionala ar fi, singura pe care se poate baza la nevoie.

Acestea fiind scrise, va recomandam sa vedeti filmul la cinema. Iata si trailer-ul:

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment