autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Drumul

Daca vrei sa te destinzi dupa o zi intensa cu un film usurel, iti spunem din start ca „Drumul” te va dezamagi. Nu vei avea parte de trupuri de Hollywood studiat (dez)bracate, nici de umor capabil sa faca si un cioclu sa rada. Vei lua parte, in schimb, la o calatorie initiatica – printr-o America distrusa de un cataclism necunoscut si, mai ales, in galeriile sordide ale spiritului uman redus la instinctele primare de supravietuire, condus de foame si de frica, fara speranta si fara orizont.

drumul
Un tata strabate impreuna cu fiul sau America arsa din temelii. Nimic nu mai misca in peisajul distrus, decat cenusa imprastiata de vant. Este frig de crapa pietrele, iar ninsoarea este cenusie. Sub un cer vesnic innegurat, cei doi se indreapta spre sudul mai cald, fara sa stie ce ii asteapta. Hainele de pe ei si un carucior ruginit cu care-si cara putinul adunat din gunoaie le sunt toata averea. Singuri impotriva tuturor, se apara unul pe celalalt de orice umbra si de cel mai mic zgomot, de talharii care le ies in cale, de oamenii deveniti fiare din cauza penuriei ori doar din nevoia de a-si arata suprematia asupra celor mai slabi.

charlize-theron-drumul-the-road


Filmul este regizat de australianul John Hillcoat si ii are in distributie pe Viggo Mortensen, Charlize Theron, Robert Duvall, Guy Pearce si copilul Kodi Smit-McPhee. Scenariul, scris de Cormac McCarthy si Joe Penhall dupa romanul omonim al lui Cormac McCarthy (aparut in limba romana la Editura Humanitas Fiction in 2009), a fost distins cu premiul Pulitzer in 2006. Acesta si nominalizarea la premiile BAFTA sunt suficiente motive pentru a vedea „Drumul”. Un film fundamental diferit de cliseele cu care ne-am obisnuit, care provoaca umanul din noi si pe care il puteti aprecia doar daca intrati in sala de cinema cu sufletul deschis si mintea eliberata de prejudecati.


Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment