autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Despre cartea ,,Abecedarul unei vieţi noi”, cu Flavia Apostol

abecedarulDe curand, Flavia Apostol a lansat cartea ,,Abecedarul unei vieţi noi” si i-am adresat cateva intrebari, fiindca titlul este foarte interesant si probabil toti dorim la un moment dat sa ne reinventam, nu?

TM: Te rugam sa ne spui cateva cuvinte despre tine si sa ne faci o scurta descriere a cartii lansate, respectiv ,,Abecedarul unei vieţi noi”
Flavia Apostol: Noi suntem deja prieteni vechi şi ne cunoaştem, ceea ce mă bucură nespus. Numele meu este Flavia Apostol, sunt realizator-prezentator al televiziunii online Woman TV, o platformă cu emisiuni ce se adresează în special publicului feminin, iar mai nou, autoarea volumul de dezvoltare personală ,,Abecedarul unei vieţi noi”. Ţin enorm la acest volum şi mă bucur din suflet că am reuşit s-o transform dintr-un fişier găzduit de laptop într-un produs care sper să se regăsească pe cât mai multe noptiere. Spun noptieră, nu bibliotecă, pentru că doresc să fie citită, nu abandonată pe un raft oarecare. Este o carte ce îşi propune să împlinească cititorul pe trei planuri: sentimental, profesional şi financiar. Din punctul meu de vedere, fericirea nu este unilaterală, în absenţa uneia dintre componentele mai devreme menţionate, tristeţea şi amărăciunea îşi fac loc. Este un volum caracterizat prin aplicativitate, adică după ce termini lectura, chiar poţi pune în practică şi poţi ajunge acolo unde îţi doreşti.

Subtitlul cărţii este ,,Scurtătura spre fericire” pentru că doresc să reduc periplul până la atingerea stării de împlinire la nivel rezumativ, iar singura rugăminte pe care o am la cel care va avea această carte în mâini este să o citească cu atenţie şi să acorde timp lecturii. Atenţie, nu este un foileton de sfârşit de săptămână şi nici vreo poveste de dragoste telenovelică, este un volum ce abordează fix temele de interes major şi care poate să ne schimbe gândirea şi chiar lumea în care trăim. Cu o floare nu se face primăvară, dar cu un buchet deja iarna este lăsată în urmă. Dacă noi ne schimbăm şi devenim mai relaxaţi, dar mai responsabili, mai profesionişti şi conştiincioşi, dar mai puţin diletanţi, dacă începem să punem accent pe calitate şi abandonăm formele fără fond, vom vedea schimbări şi în jurul nostru. Am început să scriu această carte în momentul în care aveam o sumedenie de întrebări, nu le găseam răspuns, mă învârteam într-un cerc şi eram ameţită de propriul labirint construit. Am vrut altceva şi am creat un alter ego, acea persoană de care aveam nevoie să vină şi să mă trezească la realitate. Am dat răspuns la tot ce nu făceam bine şi subliniam cu roşu greşelile. La urmă, am denumit-o cartea-medicament. Mai mult decât atât, încă de la început am făcut cu cititorul meu o prinsoare sau o înţelegere mutuală. Dacă el promite că o să citească toate paginile cu maximă atenţie şi rigoare, eu îî făgăduiesc că o să se regăsească în minim cinci dintre capitolele cărţii şi că va găsi acolo rezolvarea la problemele pe care îl apasă. Cei care au citit-o până acum mi-au spus că nu este adevărat şi că ei s-au regăsit în aproape toate capitolele, ceea ce nu poate decât să mă bucure şi să-mi mângâie orgoliul de autor.

Cartea este construită sub forma unui abecedar, de la a la z, prin urmare, are 29 de capitole şi fiecare reprezintă către o etapă în plus către vârful piramidei, acolo unde dorim să ajungem. ,,Abecedarul unei vieţi noi” se găseşte în toate magazinele Diverta din Bucureşti şi în librăria Mihai Eminescu, dar poate fi comandată şi online pe pagina www.womantv.ro/mybook. Tot acolo o să găsiţi şi mai multe amănunte despre acest volum. Publicul ţintă este reprezentat de toate persoanele care vor ceva în plus în viaţă, nu contează sexul sau vârsta, pun accent pe dorinţa de a evolua, de a urca, de a avansa, de a ajunge la fericirea supremă.

TM: Care sunt cele mai interesante subiecte pe care le abordezi in carte?
Flavia Apostol: Toate subiectele sunt interesante, asta va decide cititorul in funcţie de frământările pe care le are în momentul lecturii. Capitolele sunt extrem de diferite, în unele o să facem apel la reverie şi o să ne imaginăm dragostea perfectă, o să ne lăsăm purtaţi de valul iubirii, în altele o să discutăm despre imaginea noastră, nu puţine o să fie paginile în care o să trecem pe la bancă şi o să vedem cum economisim ca să ni se umple treptat buzunarele cu gologani, iar într-o parte diferită o să încercăm să urcăm în ierarhia profesională. Aşa cum am mai spus, volumul merge pe trei direcţii: împlinirea sentimentală, profesională şi financiară, iar toate capitolele se învârt în jurul acestor trei mari ţinte.

TM: Poti sa ne povestesti despre experienta completa privind aceasta carte? 
Flavia Apostol: Întreaga experienţă a fost minunată şi totul a reprezentat o etapă în evoluţia mea profesională, dar şi personală. Nu îmi ajung cuvintele ca să pot exprima bucuria incomensurabilă pe care o resimţi atunci când un cititor îţi spune că abia aşteaptă să vadă ce scrie pe pagina următoare şi că se roagă să nu se termine repede. Un cititor mi-a spus că momentul preferat din zi este acela când citeşte din cartea mea şi trece pe hârtie ce are de făcut a doua zi. Nu ai cum să nu te bucuri sau cum să nu tremuri când auzi felicitări sincere de la oameni care nu au niciun interes subsidiar, doar o apreciere autentică. Mi s-a transmis că este foarte bine că am fost sinceră în carte. Aşa şi este, m-am deschis în totalitate, nu am lăsat loc minciunilor sau ascunzişurilor, nu este maniera mea, şi vă fac o mărturisire, există pasaje în acest volum pe care le atunci când le recitesc, îmi dau lacrimile şi chiar încep să plâng. Mi-am asumat orice vulnerabilitate tocmai pentru că am pus accent pe veridicitate. Poate multe idei o să surprindă, de exemplu, nu am condamnat răzbunarea, din contră, am încurajat-o, dar doar vendetta cu stil (despre ce este vorba, o să aflaţi cititind cartea), nu am judecat, am găsit explicaţii şi variante, nu am bătut în retragere, am continuat chiar şi atunci când bariera oprea calea. Toate aceste aspecte au cucerit cititorul, este şi normal, ne referim la un volum de dezvoltare personală ce răspunde nevoilor noastre actuale şi stringente. Toate ideile sunt îmbrăcate în poveşti tocmai pentru a rămâne întipărite în mintea celui care lecturează, sunt multe referinţe literare şi cinematografice, informaţia este şi ea bogată, trebuie doar răbdare şi atenţie atunci când parcurgi fiecare rând. Vorbim despre un volum ce poate schimba o existenţă nefericită şi neîmplinită într-una reuşită şi completă.

TM: Daca ai repeta aceasta experienta, ce ai pastra si ce ai schimba?
Flavia Apostol: Aş păstra totul, sunt rapace în acest caz, şi nu aş schimba nimic. În volum se regăseşte crezul meu şi nu vin cu rectificări. Îl recitesc de fiecare dată când nici nu eu nu ştiu cum este bine să procedez în viaţa mea şi mă realimentez cu energie. Pentru mine volumul ,,Abecedarul unei vieţi noi” este un model, un reper de la care nu doresc să mă abat foarte mult. În televiziune este o regulă, trebuie să ţii cont de cadru, un pas prea generos făcut la dreapta lasă în atenţia camerei doar decorul din spate. Aşa şi aici, mi-am construit un punct de referinţă, iar atunci când alunec sau deviez, mă întorc la matcă.

TM: Ai cateva sfaturi pentru cei care doresc sa scrie o carte, dar nu stiu de unde sa inceapa?
Flavia Apostol: Nu am început să scriu acest volum gândindu-mă la momentul publicării şi difuzării ei, nu ai cum să vezi munca de scriitor ca pe cea a unui businessman. Unul scrie o carte pentru că asta simte să facă, iar celălalt trece anumite date pentru a scoate un venit cât mai mare. Prin urmare, primul pas pe care trebuie să-l faci este să-ţi doreşti să foloseşti stiloul, să te bucure atunci când cuvintele se leagă armonios şi să ai o idee consistentă şi susţinută. Dacă priveşti scrierea unui volum din perspectivă mercantilă, mai bine te orientezi către polul opus, dacă în schimb te simţi bine şi împlinit când ai finalizat de conceput un fragment, atunci eşti pe drumul potrivit ţie. Începutul în acest caz este chiar incipitul, primele cuvinte ale volumului, după se construieşte totul, nu ai cum să ridici mansarda şi apoi să te întorci la fundaţie, totul are o ordine şi o logică firească de care nu putem face abstracţie.

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment