autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Decalog pentru o viata sanatoasa

O acceptiune general valabila este ca nu existã dar mai de pret decât sãnãtatea. Când eşti sãnãtos, te poţi bucura de orice, chiar dacã, sã zicem, nu ai prea mulţi bani în cont. Si, totusi, desi sãnãtatea este prima treaptã spre starea noastrã de bine, o tratãm noi oare aşa cum se cuvine?

stil-de-viata

1. Primul pas spre o sãnãtate bunã este o igienã riguroasa a întregului corp. Pielea este cel mai mare organ şi primul scut in contactul cu lumea exterioarã, deci merita o atentie sporita.

2. O alimentatie echilibrata cantitativ si calitativ este un must. 3 mese pe zi te vor feri de excese si te vor mentine in forma fara a-ti compromite sanatatea. Alege alimente cat mai putin prelucrate, nu abuza de glucide, proteine si carbohidrati, redu consumul de alcool, cafea si bauturi energizante. Da, stim: tot ce e bun e ilegal, imoral sau ingrasa.

3. 8 ore de somn pe noapte trebuie sa iti fie litera de lege. Nu doar pentru frumusetea, ci si pentru sanatatea ta.

4. O detoxifiere de 2 ori pe an purifica si regenereaza celulele. Organismul nostru este o adevãratã ‘’fabricã’’ şi, ca orice fabricã, produce şi deşeuri – în cazul nostru, toxine care, dacã nu sunt eliminate, ne pot afecta în timp. Renunta timp de o luna la carne, zahar si produse cu E-uri, consuma cat mai multe legume, fructe, ceaiuri si sucuri naturale. Vei simti diferenta!

5. Fa-ti o favoare: nu lasa sa treaca nicio zi fara a face cat de putina miscare. De preferat, in parc sau alte oaze cu verdeata unde aerul e mai putin poluat. Sau macar asa speram…

6. Vizita la stomatolog si la medicul de familie o data la 6 luni se justifica. Fie chiar si pentru a te asigura ca organismul tau functioneaza ceas.

7. Stresul dauneaza grav sanatatii. Profita de orice ocazie pentru a te relaxa si a te simti bine: o sedinta de masaj, o seara romantica, o comedie reusita sau o mini-terapie prin shopping cu cea mai buna prietena sunt tot atatea ocazii de a uita de griji si de a te bucura de viata.

8. Rasul face minuni pentru sanatate, s-a dovedit stiintific! O figura incruntata oricum nu te ajuta la nimic. Decat poate sa grabesti aparitia ridurilor…

9. Din prea multa grija pentru sanatate, nu cadea in extrema cealalta: ipohondria este cel putin la fel de daunatoare. Decat sa alergi la farmacie pentru cel mai mic disconfort, mai bine analizeaza rational problema si lasa medicul sa decida daca este sau nu cazul de tratament. Pana una-alta, hraneste-te sanatos si odihneste-te cu pofta!

10. Puterea mintii este inimaginabila. Daca esti mereu un pachet de nervi si ai in cap doar griji si ganduri negre, si sanatatea ta va avea de suferit. Chiar daca ai motive sa te plangi, concentreaza-te asupra solutiilor si beneficiile se vor vedea si in rezultatele analizelor. Efect placebo? Si ce daca?! Important e ca functioneaza!

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment