autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Cum si cand se aleg florile pentru nunta

De la nunta, botez si aniversare pana la gale si ceremonii cu staif, niciun eveniment nu are farmec fara flori. Dar oare ce flori se potrivesc fiecarei ocazii, cum si cand trebuie alese, care sunt tendintele? O multime de intrebari si necunoscute ne fac alegerea mult mai dificila cand cautam un „simplu” buchet de mireasa, un cos de flori pentru o persoana speciala sau un aranjament pentru un eveniment de afaceri. Raspunsuri la toate aceste dileme si solutii creative si practice deopotriva ne pot oferi profesionistii in design floral. Astazi, discutam cu Ioana Marinescu de la Magia-Florilor.ro.

Cum incepe si se deruleaza un proiect de design floral?
Ca in orice domeniu care presupune creatie, in designul floral nu exista reguli stricte dupa care se desfasoara un proiect. Desigur, avem cazul cel mai frecvent in care se primeste comanda de la client si apoi se lucreaza conform discutiilor avute cu acesta. Dar, chiar si in acest caz, intervin spontaneitatea si creativitatea de moment, care pot modifica usor „schema” de lucru initiala, fara a se abate insa de la cerintele beneficiarului final. Mai exista insa si proiectele care pornesc spontan, din dragoste si pasiune pentru flori. Desi zicala conform careia „cizmarul ramane descult si croitorul dezbracat” functioneaza si in acest domeniu, eu pot spune ca, din cand in cand, fac aranjamente si pentru placerea personala sau pentru cineva drag. Este modul meu in care imi ofer cateva clipe de relaxare si deconectare de problemele cotidiene.

Durata unei lucrari depinde de foarte multi factori, de la numarul de creatii, florile folosite, complexitatea modelului, pana la elemente auxiliare necesare in aranjament. Dupa cum spuneam, nu prea exista reguli si totul depinde foarte mult si de flexibilitatea clientului si inspiratia de moment.

Cu cat timp inainte de nunta/eveniment recomandati sa se aleaga florile si aranjamentele?
In calendarul clasic al desfasurarii unei nunti, este recomandat ca aranjamentele florale, precum si alte detalii ce tin de aranjarea salii, servicii foto, video, muzica, etc. sa se aleaga cu minim 5 luni inainte de eveniment. Parerea mea este ca depinde foarte mult de mireasa. Sunt unele domnisoare care stiu foarte bine ceea ce isi doresc si pot stabili cu multe luni inainte si cele mai mici detalii legate de aranjamente. Altele insa amana alegerea florilor fie pentru ca nu se pot hotari, fie pentru ca nu considera necesar un timp atat de indelungat pentru acest aspect al nuntii. Recomandarea mea este ca, totusi, sa se aloce o perioada de minimum o luna inainte de eveniment, pentru a avea timpul necesar studierii mai multor variante, alegerii culorilor, florilor si a tuturor elementelor necesare. Recomand acest timp mai ales daca se doreste un pachet complet, care sa includa atat lumanari, buchete, cocarde, aranjamente la slujba religioasa, cat si aranjamente de masa si prezidiu. O pregatire timpurie ofera posibilitatea de a aranja totul in cele mai mici detalii. Uneori insa si pregatirea pe ultima suta de metri are rezultate spectaculoase.

Buchete de flori pentru evenimente speciale

Buchete de flori pentru evenimente speciale

Ce criterii trebuie luate in considerare cand se alege un aranjament floral?
In primul rand, se tine cont de preferintele persoanei care doreste un aranjament, pornind de la culori, tipuri de flori preferate, combinatii cromatice, apoi se tine cont de ocazia pentru care se realizeaza aranjamentele si de elementele care alcatuiesc restul decorului. In cazul unei nunti, aranjamentele florale trebuie sa se armonizeze cu localul, cu elementele decorative existente, cu eventuala tematica a nuntii. Nu in ultimul rand, un factor de care este recomandabil sa se tina cont este si anotimpul, deoarece exista flori mai sensibile, care e posibil sa nu reziste la temperaturi de 40 de grade sau care sa necesite niste conditii speciale.

Care sunt principalele tendinte in 2012 privind aranjamentele folorale?
Ca in orice domeniu, desigur ca si in designul floral exista tendinte. In acest an, aranjamentele florale, in special cele pentru nunti, abordeaza stilul vintage. Buchetele si aranjamentele vor fi ample, sofisticate, realizate din flori romantice, in culori pastelate, in special roz pastel si decorate cu accesorii vintage – de la perle, cristale, ace cu bijuterii, pana la brose si chiar panglici personalizate cu monograme. In ceea ce priveste culorile, dupa cum spuneam, predomina pastelurile, dar si nuantele de pamant, naturale. Se pot folosi insa si culori tari, in special movul sau portocaliul, in combinatii ce dau un aer boem aranjamentului.
Dar, dincolo de orice tendinte, un aranjament trebuie sa tina cont de personalitatea si preferintele celui care il poarta sau il primeste.

Buchet realizat de magia-florilor.ro pentru Gala SuperBlog 2011

Buchet realizat de magia-florilor.ro pentru Gala SuperBlog 2011

Care sunt cele mai recente proiecte in care magia-florilor.ro s-a implicat?
La finalul lui 2011, Magia-Florilor s-a implicat in evenimentul SuperBlog 2011, oferind un cos de flori in cadrul acestui eveniment. Am fost mandri sa fim partenerii unui eveniment care are deja traditie in lumea virtuala si se bucura de un real succes.

La inceputul acestui an, Magia Florilor a mai primit o propunere de colaborare din partea revistei VIP, de a fi partener in cadrul Galei VIP, prilejuita de implinirea a 1.000 de numere. Pentru acest eveniment am realizat 15 buchete de flori. Din pacate, din pricina conditiilor meteo nefavorabile, evenimentul s-a anulat in ultimul moment, dar buchetele semnate Magia Florilor au ajuns la cei mai apropiati colaboratori ai revistei.

Cum se poate lansa o comanda de aranjamente florale?
Primul pas ar fi accesarea site-ului www.magia-florilor.ro, unde se gasesc toate datele noastre de contact. De asemenea, putem fi gasiti si pe Facebook, pagina Magia Florilor. Din momentul in care o persoana interesata ne contacteaza, putem stabili detaliile comenzii fie telefonic, la 0744.683.029, sau prin e-mail, fie printr-o intalnire.

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment