autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Bucharest Food Festival editia 2009

In perioada 1 – 4 octombrie a.c. in parcul din Piata Unirii, Bucuresti, se desfasoara cea de-a treia editie a evenimentului gastronomic Bucharest Food Festival. Organizatorii isi propun sa ofere, atat bucurestenilor cat si turistilor aflati in Capitala in aceasta perioada, o imagine asupra “bogatiei gastronomice” a tarii noastre, dar si a diversitatii culinare la nivel mondial.

Food Festival Bucuresti 2009

Food Festival Bucuresti 2009

La Bucharest Food Festival editia 2009 vor participa restaurante cu specific romanesc, chinezesc, libanez, mediteranean, unguresc, german si aroman. Totodata, organizatorii si sponsorii isi propun sa realizeze 2 recorduri mondiale gastronomice, ce urmeaza a fi omologate de editoarea magazinului Cartea Recordurilor.

In prima zi a evenimentului se va gati “Cea mai mare ciorba de burta din lume”, una dintre cele mai indragite ciorbe de pe plaiurile mioritice. Ciorba va fi preparata de restaurantul La Mircea Macelaru, cu sprijinul Scandia si va avea peste 5 000 de porti, peste 1 000 de litri. Pentru cea de-a treia zi a evenimentului se pune la cale “Cel mai lung lant de pizza din lume”, obiectivul fiind de 500 de metri, peste 2.200 de pizza. Recordul la acest moment, conform Cartii Recordurilor fiind de 231 de metri. “Cel mai lung lant de pizza” va fi realizat de Jerry’s Pizza impreuna cu Hellmann’s, Titan, Indlacto, Barilla, Pakmaya, Costa d’Oro, Scandia si Fino. Ambele produse vor fi oferite gratuit publicului, in limita numarului de portii.

Horia Varlan - Food Festival Bucuresti 2009

Horia Varlan - Food Festival Bucuresti 2009

Bucharest Food Festival mai include work-shop-uri, prezentari si demonstratii culinare, degustari de produse etc. Vor sustine demonstratii in cadrul acestui eveniment celebrii maestrii gastronomi Horia Varlan (Cireasa de pe tort), Soni (Papa la Soni), Jerome Duport (Secrete de Chef) si altii. De asemenea, vor lua parte membrii asociatie iPiata Taraneasca, peste 60 de expozanti si producatori independenti sau importatori din Republica Moldova, Italia, Franta si Ungaria, printre produsele expuse numarandu-se primele mezeluri traditionale ecologice, vinul ecologic, branzeturi italienesti si frantuzesti, lapte de migdale, dulciuri siciliene din “pasta di Mandorla” si vestitele bomboane „Bucuria” din Republica Moldova.

Food Festival Bucuresti 2009

Food Festival Bucuresti 2009

Nici muzica nu lipseste: in fiecare seara a festivalului vor sustine recitaluri Proconsul, Analia Selis, Pasarea Colibrii, Ovidiu Lipan Tandarica si Marius Mihalache. In plus, cu biletul de intrare, participantii pot participa la o tombola cu premii in electrocasnice Tefal, Kenwood, sejururi turistice, bilete de avion, carti de bucate etc.

PROGRAM BUCHAREST FOOD FESTIVAL.
Joi, 1 octombrie si Vineri, 2 octombrie: 12.00 – 22.00;
Sambata, 3 octombrie si duminica, 4 octombrie: 11.00 – 22.00.

Informatii suplimentare sunt disponibile la adresa http://www.bucharestfoodfestival.ro/

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment