autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Bijuteria contemporana

Ce este bijuteria contemporana? De ce este denumita in acest mod, de ce nu este marketata tot sub simpla denumire “bijuterie”? De ce designerii de bijuterie contemporana tin foarte mult la aceasta diferenta? De ce pretul unei astfel de podoabe este atat de mare, desi, de multe ori, materialele din care este facuta nu sunt dintre cele mai pretioase?

Acestea sunt intrebarile pe care publicul roman si le pune, de fiecare data cand aude si vede bijuteria contemporana. Suntem de altfel siguri, ca vizual, se poate face usor diferenta intre bijuteria de serie, traditionala (eternul inel cu piatra pretioasa, semi-pretioasa pus pe mijlocul cercului) si apoi mica opera de arta intruchipata intr-un inel, brosa sau cercel, de care de multe ori te intrebi ce este? Cum se poarta?

Bijuteria contemporana poate fi asemuita cu un tablou sau o sculptura, ea este creata manual, iar cel care o realizeaza trebuie sa stapaneasca foarte bine tehnica prelucrarii metalelor si pietreleor pretioase sau semi-pretioase. Nu oricine se poate numi creator de bijuterie contemporana. Nu oricine are capacitatea de a-si expune ideile intr-o mica opera de arta, purtabila ca accesoriu, de persoane care le recunosc adevarata valoare.

David Sandu spune ca bijuteria de autor vinde creatie, inovatie, idee si se adreseaza amatorilor de arta contemporana, iar evaluarea ei are in plan secundar materialele folosite.

O bijuterie din lut, necesita de exemplu, nu mai putin de o saptamana de munca asidua, pentru a lua forma dorita si a bucura ochiul cunoscatorului.

Raluca Buzura mestereste in micul ei atelier, fara oprire, pentru a putea sa-si realizeze micile colectii, care sunt mai mult decat spectaculoase. Trebuie sa admitem ca purtand un astfel de colier nu vei trece nicicand neobservata!

Designercraft.eu sustine designerii de bijuterie contemporana, fiind de altfel primul site cu vanzare online din Romania al acestui tip de bijuterie. Dorim sa aducem in fata publicului aceste minunate creatii, si suntem siguri ca piatra pe care o punem la temelia acestui pas de culturalizare, va fi una importanta, care in timp, va sustine si alti promotori al acestui curent.

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment