autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Austria …

Istorie

De-a lungul secolelor, Austria a intampinat multe razboaie si asupra ei au fost indreptate multe tentative de cucerire, in special din partea turcilor. Trecutul i-a  lasta un oarecare strop de melancolie dar si de nostalgie. Austria cunoaste o inflorire in momentul in care suverana Maria Tereza ocupa tronul. Aceasta a fost o conducatoare stralucita, fiind si mama si tata a acestei tari. Acesta nu este singurul lucru pentru care imparateasa se bucura de popularitate chiar si in zilele noastre. Ea a fost si mama a saisprezece copii, daruiti din toata dragostea poporului ei. Insa cea mai importanta si remarcanta dezvoltare pe care ajunge sa o cunoasca Austria, are loc la inceputul sec. xvııı, cand imparatul Franz Josif ocupa tronul si conduce cu o mana de fier vreme de 68 de ani  aceasta tara.

Peisaj

Binecuvantata cu munti si multe peisaje magnifice care iti iau respiratia cand le vezi, Austria este intra-devar locul unde trebuie sa fii daca vrei sa-ti imbogatesti colectia de poze montane. Cea mai impunatoare forma de relief o constituie Alpii, care daruiesc asytfel Austriei cel mai reprezentativ element al ei :muntii. Pe langa toate acestea, dealurile inverzite si impadurite constituie si ele inca un element care adanceste si mai mult farmecul tari.

Cultura

Cultura acestei tari este una destul de vasta, evidentiindu-se prin mai multe componente care o alcatuiesc. Putem vorbi aici de muzica clasica, care de peste 200 de ani face din Austria prima tara la care ne gandim cand vine vorba despre acest gen de muzica. Tot aici este si locul unde multi compozitori s-au nascut si care, mai tarziu, aveau sa fie cunoscuti si iubiti de oameni din lumea intreaga. Mozart, Haydn, Strauss, sunt cativa dintre compozitori care au incantat inimile a milioane de oameni.

Austria are o reprezentanţã  importanta si in lumea filmului. Ne referim aici la celebra actrita Romy Schneider, nascuta la Viena si care a pus cinematografia austriaca in vizorul lumii intregi cu rolul interpretat de ea, la varsta de 17 ani, in trilogia “Sissy, destinul unei imparatese”. Romy Schnider s-a impus ca nume in aceasta industrie, si in fiecare an, pentru toti actorii austrieci care impresioneaza prin interpretarea lor, se acorda premiul Romy Schneider, fiind astfel si un omagiu adus actritei care a readus in amintirea tuturor destinul nefericit al imparatesei Elisabeth de Bavaria(Sissy).

Gastronomie

Bucataria austriaca este una diversa desi austriecii tin foarte mult la felurile de mancare traditionale care le guverneaza meniul zilnic inca de acum 200 de ani. Si au si de ce:        felul cum imbina carnea(de porc,predominanta) cu diverse garniture nu te face decat sa-ti doresti sa revii cat mai des in Austria, acest fel de mancare fiind cel mai raspandit printer cele cu care poporul austriac isi rasfata turistii. Austriecii iubesc carnea si berea, aceasta din urma fiind inca o emblema care I se atribuie micului stat montan si care il face usor de recunoscut oriunde in lume.

Shopping

Daca vrei sa cunosti varietatea de shopping pe care ti-o ofera Austria, pot sa-ti recomand sa incepi cu mall-urile. Aici este locul unde gasesti cele mai noi tendinte in materie de imbracaminte, incaltaminte, accesorii,etc. Desi nu sunt niste impatimiti ai cumparaturilor, austriecii respecta totusi preferinta altora pentru acest gen de activitate si au pus la dispozitia turistilor toate cele necesare pentru ca acestia sa-si poata achizitiona cele ce au nevoie. Daca ajungi la Viena, neaparat sa mergi pe Kertner Strasse, o strada compusa numai din magazine.

Obiective turistice

Aici ne referim farad oar si poate la castelul Schonbrunn(in trad: Fantana Frumoasa). El  constituie piesa cea mai reprezentativa a Austriei cand vine vorba de turism. Si cum ar putea fi altfel cand acest castel “sustine” toata istoria Austriei incepand inca cu sec.xvı cand a fost construit? Dar, si din cauza faptului ca Schonbrunn este asociat automat cu regalitatea si cu toata aristocratia austriaca, mai ales ca imparatul Franz Iosif s-a nascut aici, si, mai tarziu, cand s-a casatorit cu Sissy, el a instalat-o aici si au trait impreuna in acest castel al Suveranitatii.

Dupa Schonbrunn, vine Muzeul Kunisthistorisches care este Muzeul principal de Arta al Austriei. Daca esti un impatimit al teatrului, poti sa mergi la Teatrul Hofburg, a carui scena, incanta oamenii inca de acum 600 de ani. Si nu in ultimul rand, daca iubesti florile, poti sa mergi la Gradina Botanica din Viena, care este si cea mai mare sera cu flori din Europa, o constructie impunatoare care adaposteste mii de specii de flori si copaci.

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment