autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Atletismul, pasiunea mea

sport-atletism-alexandra1

Alexandra Orovitz

Cand ai o viata foarte ocupata cu munca si traiesti in Bucuresti, un oras agitat si, uneori, stresant, una dintre cele mai bune recomandari este sa gasesti o activitate sportiva care sa-ti aduca satisfactii si sa te provoace sa-ti depasesti constant limitele. Am avut ocazia sa discutam pe aceasta tema cu Alexandra Orovitz, pasionata de atletism.

Te rugam sa ne spui cateva cuvinte despre tine.
Sunt un om energic, optimist, vorbăreț, cu simtul umorului, aflat acum la o rascruce, lasandu-mi in spate grijile personale pentru a-mi ajuta prietenii in acest maraton al daruirii către ceilalti.

Ce hobby-uri ai si ce loc ocupa sportul in viata ta?
Ascult cu multa plăcere, oricând, muzica buna, clasica si rock. Sportul ma pasioneaza doar prin prisma prieteniilor care se leagă si a provocărilor personale pe care mi le ridica.

Cum, cand si unde ai descoperit pasiunea pentru atletism?
Voiam sa rup din monotonia casa-serviciu-casa. Am un mentor care, deloc intamplator, este unchiul meu, si care a stiut cum sa scoată atletul ascuns din mine.

Ce presupune participarea la un semi-maraton? Cum te pregatesti? Este dificila recuperarea dupa o cursa dificila?
E un important exercitiu de voință in primul rând. E mai comod sa nu faci miscare decât sa faci, iar când trebuie s-o faci perseverent, consecvent, sa-ti depasesti propriile limite, putin cate putin, sa-ti demontezi barierele psihice pe care singur ti le ridici, atunci e mai mult decât un exercițiu de voință. Impune si disciplină, o bună cunoaștere a propriului organism. Dar cel mai important este sa ai mereu niste prieteni minunati alături. Recuperarea de după cursă trece pe planul doi. Satisfacția împlinirii este pe primul loc. Dar nu trebuie deloc neglijată recuperarea fizică.

Sunt aceste evenimente mai mult decat o ocazie de a face sport?
Participarea la maraton nu e prilej doar pentru a puncta obiective atletice personale, ci si o buna oportunitate de a pune in valoare alte abilitati, de a te dezvolta in alte directii, iar daca sunt angrenate si cauze caritabile, atunci simti ca faci parte dintr-un întreg in care si mica ta contributie contează enorm.

Care crezi ca sunt principalele motive pentru care merita sa aloci timp unei astfel de activitati? Exista si pericole?
Daca doresti sa te descoperi, implica-te si in alte tipuri de activități, cât mai diferite de munca zilnică. Vei descoperi multe în tine, dar vei vedea si lumea din jur cu alti ochi. Daca te vei implica făcând atletism, beneficiile vor fi dublate de castigul unei vieti mai sănătoase.

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment