autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

Festivalul „Carte si Arte” 2009

In perioada 1-4 octombrie a.c. Muzeul Municipiului Bucuresti gazduieste Festivalul „Carte si Arte”. Aflat la cea de-a saptea editie, evenimentul reuneste manifestari culturale din diferite domenii ale artei, precum si un targ de carte la care participa aproape 30 de edituri, printre care Editura Academiei Romane, Lider, Tritonic, Oxford Educational Center, Paralela 45, Vox, Nemira, Coresi, Ideea Europeana s.a.

Festivalul "Carte si Arte" 2009

Festivalul "Carte si Arte" 2009

Festivalul cuprinde vernisaje si expozitii de pictura (Mihaela Schiopu, Mircea Barzuca si respectiv Maria Manuca), simpozionul „Problemele literaturii pentru tineret“, dezbaterea „Arta culinara si literatura, texte si pretexte” cu Adriana Trandafir, Julieta Santimbreanu si Mihaela Calinescu, simpozionul „Tendinte actuale in literatura pentru copii si tineret“ si multe altele.

De asemenea, targul de carte nu numai ca prezinta publicului noutatile editoriale, ci cuprinde si diverse momente artistice si culturale. Printre volumele care vor fi lansate pe durata festivalului se numara:
„Tradarea criticii“ de Nicolae Breban.
„Ana lui Manole“ de Maria Manuca.
„Istoria literaturii romane de la origini pana in prezent“ editia a doua, de Ion Rotaru.
„Stiinta conducerii. Prior in tempore sau cum sa fii primul in timp“ de Geo Stroe. „Puncte cardinale pe meridianele istoriei“ de dr. Gheorghe M. Gheorghe.
„Patru femei“ de Lucia Ovezea.
„Andrei Saguna Corespondenta vol. I, II, III“ de Nicolae Bocsan.
„Prabusirea. Ceausestii si revolutia romana“ de George Galloway, si Bob Wylie. „Eminescu si India“ de Amita Bhose.
„Anotimpurile“ de Felicia Mohr,
„Inventarul iernilor“ de Petru Maier Bianu,
„Dresorul de umbre“ de Vilia Banta,
„Luminile nostalgiei“ de Aurelian Tonea,
„Poezie astrala“ de Zigmund Tauberg,
„In bratele povestilor“ de Ion Arcudeanu.

Melomanilor li s-au pregatit un intermezzo de chitara clasica, un recital de folk sustinut de grupul de liceeni grupul „ASSCENS” si unul de vioara cu Trestian Dumitrescu, precum si muzica indiana clasica in interpretarea grupului Turya Classical.

Daca sunteti amator de carte si arte, ne vedem, pana duminica, la Muzeul Municipiului Bucuresti. La buna vedere!

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment