autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

5 animatii in cursa pentru Oscar

BBC anunta: cinci productii isi disputa Oscarul pentru cea mai buna animatie din 2009, dupa ce reputata Academie a primit spre considerare un numar record de 20 de filme la aceasta categorie.

filmul-up-oscar

De obicei, sunt nominalizate doar trei animatii, intrucat, potrivit regulamentului Academiei, trebuie sa se inscrie cel putin 16 productii eligibile pentru a creste numarul nominalizarilor pana la 5. Pe lista pretendentilor la Oscar se afla „UP”, „Fantastic Mr. Fox”, „Monsters vs Aliens” si „Coraline”, precum si „Cloudy With a Chance of Meatballs”, „Disney’s A Christmas Carol”, „Ice Age: Dawn of the Dinosaurs” si „Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel”.

Din 2002, cand Academia a introdus categoria „Cea mai buna animatie” – castigata de Shrek – doar intr-un singur an s-au mai inregistrat 5 pretendenti la mult-ravnitul trofeu. In 2003, s-au inscris in cursa 17 animatii, din care a iesit invingator japonezul Hayao Miyazaki, cu productia fantasy „Spirited Away”.

Filmele inscrise la categoria „cea mai buna animatie” pot candida si la alte categorii, printre care „cea mai buna imagine”. Singura productie care a reusit pana acum sa ia ambele trofee este clasicul Disney „Frumoasa din Padurea Adormita”, in 1991.

Academia isi va anunta nominalizatii pe 2 februarie 2010, iar ceremonia de decernare a trofeelor va avea loc pe 7 martie. Pana atunci, sa fim sanatosi si sa ne dam cu parerea: voi care credeti ca va castiga?

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment