autonom.ro
Rent a car - Autonom-
Autonom.ro

„Alice în Ţara Minunilor”, acum pe Blu-ray şi DVD

După „Edward Mâini-de-foarfece”, „Charlie şi Fabrica de Ciocolată”, „Legenda călăreţului fără cap” sau „Sweeney Todd”, regizorul Tim Burton şi Johnny Depp fac din nou echipă într-una din cele mai excentrice producţii Disney, „Alice în Țara Minunilor”. Interpretarea unică a poveştii, distribuţia impresionantă şi efectele nemaivăzute sunt tot atâtea motive de încântare pentru cinefili, care pot urmări acum filmul pe Blu-ray şi, din 6 iulie a.c., şi pe DVD.

3d-aliceinwonderland-dvd-mic

Inspirat din volumele „Aventurile lui Alice în Ţara Minunilor” şi „Aventuri în Ţara Oglinzii” ale lui Lewis Caroll, filmul „Alice în Wonderland” demontează tot ceea ce ştiam – sau credeam că ştim – despre cunoscuta poveste, pentru a o recrea într-un stil nou, pe cât de excentric, pe atât de captivant, purtând amprenta lui Tim Burton şi a scenaristei Linda Woolverton (care a mai lucrat la “Beauty and the Beast”, “The Lion King”, “Mulan” etc.).

De când n-am mai citit povestea, Alice (interpretată aici de Mia Wasikowska) a mai crescut: o regăsim domnişoară în toată regula, promisă spre măritiş unui nobil bogat, dar plictisitor. Pe când se plimba în grădină, tânăra îl revede – aţi ghicit! – pe celebrul iepure cu jachetă şi ceas de buzunar (voce Michael Sheen). Urmărindu-l prin vizuină, ajunge în Underland / Ţara Minunilor, de care, însă, nu-şi mai aminteşte. Acolo îi revedem, cum ne aşteptam, pe Iepurele de Martie, Pălărierul cel Nebun (Johnny Depp, a cărui fantastică putere de metamorfozare ne surprinde din nou), pisica Cheshire (voce Stephen Fry), omida albastră Absolem (voce Alan Rickman) şi alaiul de cărţi de joc – supuşii  temutei Regine de Cupă (Helena Bonham Carter), care repetă cu acelaşi entuziasm, bineînţeles, „œSă li se taie capul!”. După bunul ei obicei, Alice creşte şi se micşorează, încearcă prăjituri şi licori magice şi se strecoară prin toate uşile pe care le descoperă.

Totuşi, nimic nu seamănă cu ceea ce ne aminteam din poveste. Personajele s-au schimbat şi atmosfera este tulburătoare în Ţara Minunilor de când Regina de Cupă a uzurpat tronul surorii ei, Regina Albă (Anne Hathaway). Supuşii vor să scape de tirania Reginei de Cupă, dar aceasta e apărată cu străşnicie de fiorosul monstru Jabberwock (voce Christopher Lee), care seamănă teroare în regat. Iata de ce Iepurele Alb a adus-o pe Alice în Underland: conform unei profeţii, ea este singura care-l poate ucide pe Jabberwock. Până atunci, însă, Alice trebuie să-l elibereze pe Pălărier, capturat de oamenii reginei, şi să-şi găsească armele pentru o luptă senzaţională, pe tabla de şah – o desfăşurare surprinzătoare de efecte vizuale avangardiste. Cum se va încheia povestea vedem în „Alice în Wonderland” / „Alice în Țara Minunilor”, una din cele mai ingenioase producţii create vreodată, disponibilă acum pe Blu-ray, iar din 6 iulie a.c., şi pe DVD.

blu-ray-alice-in-wonderland

Cu încasări de box office de peste 1 miliard USD la nivel global (până la 20 iunie a.c.), filmul durează 108 minute şi se lansează împreună cu următoarele materiale-bonus: „Pălărierul Nebun”, „€œÎn căutarea lui Alice”, „€œRealizarea efectelor vizuale din Țara Minunilor”. Disponibil în hypermarketuri şi în magazinele de specialitate, precum şi pe www.mymovie.ro, la un preţ recomandat de 49,9 lei (DVD) şi 99,9 lei (Blu-ray). O producţie Disney distribuită de Audio Visual România.

Slabit
Machiajul.ro
advertisment
advertisment